Dualar Afrin şehitleri için yükseldi

Kırşehirli Dernekler Federasyonu üyelerince Afrin'de ve terör operasyonlarında şehit olan askerler için okunan 66 hatim duası yapıldı.

Dualar Afrin şehitleri için yükseldi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kırşehirli Dernekler Federasyonu (KIR-DER) Ankara’da anlamlı ve örnek bir buluşmaya imza attı. Kırşehirli Dernekler Federasyonu üyelerince Afrin'de ve terör operasyonlarında şehit olan askerler için okunan 66 hatim duası yapıldı. Kırşehirli Dernekler Federasyonunca düzenlenen programda üyeler, şehitler için Melike Hatun Camisi'nde bir araya geldi. Burada Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için kasideler okundu, dua edildi. Dua sırasında bazı vatandaşlar duygulu anlar yaşadı. Semaya ellerini açan yüzlerce Ankaralı hep birlikte yapılan dualara eşlik edip Mehmetçik için dua ettiler. Programın bitimiyle camiden çıkan vatandaşlara lokma ikramında bulunuldu.

ASKERİMİZ İÇİN DUA EDİYORUZ

Afrin Harekâtına destek olmak için hatim okuduklarını ifade eden Kırşehirli Dernekler Federasyon Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, “Teröristlere karşı Afrin'de Mehmetçiğimiz mücadele ediyor. Bu güne kadar askerlerimiz gayet başarılı operasyonlara imza attı. Biz de bu ülkenin bir ferdi olarak duasını yapıyoruz. Onların muzaffer olması için buradan dua ediyoruz. Allah ordumuza polisimize, jandarmamıza güç kuvvet versin. Şu ana kadar olan gelişmeler bizi ziyadesiyle mutlu ediyor, inşallah tek bir terörist bile kalmayıncaya kadar bu mücadele devam edecek diyoruz" dedi.

NE YAPABİLİRİZ DİYE DÜŞÜNDÜK

Başkan Gökçınar konuşmasını şöyle sürdürdü, “Bizler Ankara'da Kırşehirli Dernekler Federasyonu olarak Mehmetçiğimize nasıl destek oluruz diye düşündük ve en güzel desteğin dua ile olacağına karar verdik. Afrin Zeytindalı harekâtı bünyesinde bütün şehitlerimizin ruhuna bağışlamak üzere 66 hatim ile 100 bin tevhid okuduk. Bugün burada okuduğumuz hatimleri dualadık, dualarımız ve kalbimiz Afrin'de… Bu ülkenin bekası için bölünmez bütünlüğü için sınırda şehit olan tüm güvenlik güçlerimize Allah'an rahmet diliyorum "diye konuştu. Melike hatun Camisi'nde okunan mevlit ve hatim duasının ardından cami avlusunda lokma tatlısı ikram edildi.

RABBİM ORDUMUZU MUZAFFER KILSIN

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Canavar da yaptığı kısa konuşmada şunları söyledi, “Bugün Afrin ve tüm şehitlerimiz için düzenlediğimiz hatim duası ve Kur'an tilaveti programı başarılı bir şekilde geçti. Emeği geçen tüm arkadaşlara, duyarlılık gösterip katılım gösteren tüm hemşerilerimize ve dernek başkanlarımıza en samimi duygularımla teşekkür ediyorum. Bir kez daha Allah şehitlerimize rahmet etsin. Ordumuzu muzaffer kılsın, ülkemizin ve bizlerin birlik ve beraberliğini muhafaza etsin. Huzurumuzu bozma düşüncesinde olanlara da fırsat vermesin” ifadelerini kullandı.

DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri ve Kaman Demirli Köyü Dernek Başkanı Hüseyin Ata da konuşmasında, “2003 yılında kurulan Kırşehirli Dernekler Federasyonumuz ve 50’ye yakın derneğimizle bugün memleketimiz için toprağa düşmüş şehitlerimiz için gazilerimiz için Melike Hatun Camii’nde 66 Kur’an tilaveti hatmini ve bunların dualarını yaptık. Ankara’da yaşayan Kırşehirliler olarak şehitlerimizin yanında ve gazilerimizin arkasındayız. Yaralı olanlara acil şifalar, şehitlerimizin ailelerine de başsağlığı diliyoruz. Memleketimizin devletimizin yanındayız. Allah nasip ederse galip olduğumuz günleri hep beraber göreceğiz. Hep beraber bu memleketin yanındayız diyoruz. Kırşehirliler olarak son nefesimize kadar vatanımızın toprağımızın arkasındayız. İnşallah daha güzel günlerde de birlikte oluruz. Rabbim askerlerimize güç ve kuvvet versin. Biz bugün bunun için buradayız. Dualara gücümüz yetiyor. Bizde dualarla Mehmetçiğimizin, devletimizin yanındayız. Allah birlik ve dirliğimizi bozmasın. Düşmanlara da fırsat vermesin” ifadelerini kullandı.

hilmi.jpg

kirsehirler.jpg

 

kis.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.