"Dur" ihtarına uymayan otomobilin içinden 17 kişi çıktı

Edirne'de yaşanan olayda, polisin "dur" ihtarına uymayan Bulgar plakalı bir otomobilin içinden 14 düzensiz kaçak göçmen ile kaçan sürücü ve yanındaki 2 kişinin toplamda 17 kişi olduğu tespit edildi.

"Dur" ihtarına uymayan otomobilin içinden 17 kişi çıktı
Yayınlanma:

Otomobilin, daha önce polis ekiplerinin uygulama noktalarında dur ihtarına rağmen sürekli kaçtığı belirtildi. Yaşanan kovalamaca sonucunda otomobil, trafik polislerinin ekip otosuna çarparak durduruldu. Ancak otomobilin sürücüsü ve yanındaki 2 kişi yaya olarak kaçarak kayıplara karıştı.

Polis ekipleri tarafından yapılan kontrolde otomobilin içinde 14 düzensiz kaçak göçmenin bulunduğu belirlendi. Göçmenlerin arasında çocuklar ve kadınların da olduğu ifade edildi. Göçmenlerin otomobilin içinde çok sıkışık bir şekilde bulundukları ve ayağa kalkmakta zorluk yaşadıkları görüldü. Ayrıca, otomobilin bagajında göçmenlerin Meriç Nehri üzerinden geçiş yapması için bir bot bulundu.

Polis ekipleri, 1'i Iraklı, 6'sı Suriyeli ve 7'si Filistinli toplam 14 düzensiz kaçak göçmeni hastane kontrolünün ardından gerekli işlemler için emniyete götürdü. Göçmenlerin, işlemlerinin ardından ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edileceği belirtildi. Öte yandan, otomobil içindeki göçmenleri terk ederek kaçan sürücü ve 2 kişiyi bulmak için inceleme başlatıldı. Olayla ilgili inceleme devam ediyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.