Ege ahtapotu lezzetiyle öne çıkıyor

Türkiye’de Ege denizinden çıkan ahtapotlar adından oldukça söz ettirmekte.

Ege ahtapotu lezzetiyle öne çıkıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye’de furya haline gelen ahtapotun öncü markası Kocaman Balıkçılık, Ege ahtapotları lezzetiyle Avrupa ülkelerinin bile ilgi odağı halinde. Kocaman Balıkçılık, ahtapot konusunda Fas, Endonezya, Moritanya öne çıksada lezzet olarak birinci sırada olduklarını belirtti.

Deniz ürünlerinden olan ahtapot günümüzde ilgi odağı halinde. Küreselleşen dünyada çiftçilik üretimi olmayan ahtapot, avcılıkla Fas, Endonezya, Moritanya’dan ithal ediliyor. Türkiye’de Ege denizinden çıkan ahtapotlar adından oldukça söz ettirmekte.

Türkiye deniz ürünlerinde Avrupa ülkelerinin bile dikkatini  çektiği bilindiği üzere Avrupa akua kültür balığını Türkiye’den alıyor.Türkiye’nin adından en çok söz ettirdiği deniz ürünü ahtapot ise ilgi odağı halinde. Dünya’nın en iyileri denilecek konumda olan Ege denizinden çıkan ahtapotlar, etinin lezzetiyle ön plana çıkmakta. Sadece ahtapot demek yetersiz ‘Ege ahtapotu’ 100 gramı içerisinde 75 kalori ve sadece 0,2 gr yağ içererek,yorgunluk,kansızlık ve zayıflığa sebep olan demir açısından oldukça zengin.

“EGE AHTAPOTU LEZZET OLARAK ÖNDE”

ITQI üstün lezzet ödülünü iki yıldız ile kazanan ahtapotumuz dünya şeflerininde ilgisini  çekmiş bulunmakta. Ahtapot konusunda Moritanya, Fas, Endonezya, öne çıksada lezzet olarak Ege ahtapotları birinci sırada.

Ege Denizi'nden tedarik ettikleri ahtapotların iç pazara yönelik olduğunun altını çizen Kocaman Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, “Kocaman Balıkçılık olarak ahtapotu salata, kol, ızgaralık ve söğüş olarak dört farklı şekilde işliyoruz. Ahtapotlar belirli süre haşlanmasının ardından doğranarak paketleniyor” şeklinde konuştu. Kocaman, Ege ahtapotunun  kalite ve lezzet olarak hepsinden önde olduğu ,sektörde birçok farklı ürün grubuyla yer aldıklarını, ahtapotun ürün grupları içerisinde önemli bir noktada olduğunu belirtti. Kocaman, “Şirket olarak diğer ürünlerimizde de olduğu gibi Türkiye sularında avlanan ürünler önceliğimiz. İthal menşeili ahtapot tedarik etmiyoruz. Türkiye genelinde net bir rakam olmasa da insanların gelir düzeyi arttıkça ahtapota olan ilgi de artıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.