Ege'den Ankara'ya Seymen ve Dans Gösterisi büyük ilgi gördü

Ankara Kulübü Derneği ile Kakapedia Dance tarafından aynı sahnede buluşturulan Ege'den Ankara'ya Seymen ve Dans Gösterisi büyük ilgi gördü, solunu dolduran izleyenleri büyüledi.

Ege'den Ankara'ya Seymen ve Dans Gösterisi büyük ilgi gördü
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Kulübü Derneği ile Kakapedia Dance tarafından aynı sahnede buluşturulan Ege'den Ankara'ya Seymen ve Dans Gösterisi büyük ilgi gördü, solunu dolduran izleyenleri büyüledi.

Ankara Kulübü Derneği ile Kakapedia Dance Grubu'nun ortaklaşa düzenlediği Ege'den Ankara'ya Seymen ve Dans Gösterisi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi Yıldız Kenter Salonu'nda büyük bir izleyici kitlesi tarafından ilgiyle karşılandı.

Açılış konuşmasını yapan Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Başkanı Halil Bahadır Saka, programın esas temasının yüz yıllar ötesinden gelen halk danslarının, türkülerin insanları birbirine bağlayan en kuvvetli bir dil olduğu gerçeğini izleyicilerle paylaşmak olduğunu belirterek,"Bizi biz yapan değerleri geleceğe taşıyan herkese teşekkür ederim." dedi.

skjs.jpg

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, "Ankara Kulübü Derneği olarak, Orta Asya, Balkanlar, Kafkasya, Ortadoğu,  Kuzey Afrika ve KKTC gibi akraba, soydaş ve  tarihi bağlarımızın olduğu ülkelerin toplulukları ve dernekleri ile ortak kültürel etkinlikler yapmaya başladık. Bu akşamki gösteri de bu zincirin devamı. Devam eden süreçte de çok yoğun uluslararası etkinlikleri birlikte gerçekleştirme, izleme imkanı bulacağız. Türkiye çok önemli bir jeostratejik noktada. Ülkemizin tarihi kültürel bağları çok güçlü. Tarihi kültürel değerlerimizi bizim oralardaki topluluklarla, halklarla paylaşmak, kardeşliğimizi pekiştirmek bizi güçlü bir ülke yapacaktır inancıyla hepinize hoş geldiniz diyor, başta organizasyonu sağlayan Çankaya şubemize, katkı sağlayan Altındağ şubemize, genel merkezden ve tüm şubelerden destek veren Seymen ve Bacıeren arkadaşlarıma, konuk Kakapedia Dance kurucusu, dansçı ve koreograf Kaan Temizel ve dans ekiplerine çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

oduller-001.jpg

Kakapedia Ege ve Yunan Danslar Grubu Kurucusu Kaan Temizel de konuşmasında Kakapedia Dance'ın iki kültürün ortak danslarını, müziklerini meraklılarına öğretmek amacıyla 2015'de kurulduğunu belirterek, sirtaki, zeybekiko, Ege ve Yunan geleneksel danslarını İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere birçok ilde 9 eğitmenle binlerce kişiye ulaştırdıklarını, kültürel faaliyetler kapsamındaki çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini kaydetti. Temizel,  Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ve Çankaya Şube Başkanı Halil Bahadır Saka'ya ve organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Kakapedia dans ekipleri ile Ankara Kulübü Çankaya Şube Seymenleri ve Altındağ Şube Bacıerenleri muhteşem gösterilerini sundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.