Ev sahibi-Kiracı geriliminde yeni randevu: Ara zam!

Her maaş artışında ev sahipleri yeni zam talepleriyle kiracıların kapısını çalıyor.

Ev sahibi-Kiracı geriliminde yeni randevu: Ara zam!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - ANADOLUGAZETE.COM.TR

Kiralara getirilen yüzde 25 zam sınırı fahiş artış taleplerini engellemeye yetmiyor. Ev sahipleri geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ‘ara zam’ baskısına başladı. Asgari ücretlilere, memurlara ve özel sektör çalışanlarına yapılan maaş düzenlemeleri sonrasında, kiraya da ara dönem artışı isteyenler arttı.

Her maaş artışında yeniden zam talebinde bulunan ev sahipleri kiraların piyasa şartlarının altında kaldığını savunarak kiracıların kapısını çalıyor.

YASAYA AYKIRI

Hukukçular bu konunun yasalara aykırı olduğunu söylerken, "zamların yılda bir kez ve belirlenen oranda yapılabilir" olduğuna dikkat çekiyorlar. Ayrıca hukuka aykırı şekilde ara zam talebinde bulunan ev sahibinin, talebi kabul görmediği için de hiçbir kiracıyı tahliye edemeyeceğini belirtiyorlar.

ARABULUCULUK SİSTEMİ GELİYOR

Son iki yılda bu ve benzeri sebeplerle kira tespit ve tahliye davalarında rekor artışlar yaşanmaya başladı. Öyle ki asayiş haberlerinin de zaman zaman üst sıralarını ev sahibi - kiracı kavgaları almaya başladı.

Öte yandan anlaşmazlıklar sebebiyle açılan davaların sonuçlanması 2-3 yıl sürüyor. İste bu sorunun çözümü için 1 Eylül’de arabuluculuk sistemi devreye girecek. Ev sahipleri ve kiracılar uyuşmazlıklarında arabulucuya gitmeden doğrudan mahkeme yolunu tutamayacak. Eğer sorun burada çözülemezse dava yoluna gidilebilecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.