Fatih Erbakan'dan Tunus açıklaması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Tunus'ta yaşanan darbe girişimine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Fatih Erbakan'dan Tunus açıklaması
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Tunus'ta Cumhurbaşkanı Kays Said'in eliyle gerçekleştirilen darbe girişimini, Arap Baharı'nın devamı niteliğinde olup dış güçlerin gizli ajandasına hizmet etmeye yönelik bir adım olarak değerlendirdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Tunus'ta yaşanan darbe girişimine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Tunus'taki Gelişmeleri Büyük Endişeyle İzliyoruz

'Dost ve kardeş ülke Tunus’taki son gelişmeleri geçmişte yaşanan Arap Baharı ekseninde büyük endişeyle izliyoruz' diyen Erbakan, şunları kaydetti: 

"Tunus’ta Cumhurbaşkanı Kays Said’in, Tunus Anayasası’nın ulusal acil durum koşullarının oluşması halinde devlet kontrolü yetkisini kendisine veren maddesi doğrultusunda gerçekleştirdiği anayasal darbe ile, seçimle işbaşına gelmiş olan meclisin tüm faaliyetlerini dondurması ve Başbakan Hişam el- Meşişi’yi görevden alması ile oluşan ve dost ve kardeş Tunus’u yeniden kaos ve belirsizliğe sürükleyebilecek vahamette olan gelişmeleri büyük endişeyle ile karşılıyoruz. Cumhurbaşkanı Kays Said’in darbe sonrası yaptığı açıklamada; ‘ülkeyi kurtarma’ adına olağanüstü önlemleri işaret etmesi tamamen darbeyi meşrulaştırmaya yönelik bir adımdan öteye gidememektedir."

Darbenin Arkasında Dış Güçler Var

'Tunus’un içinde bulunduğu sıkıntıların darbe yöntemleriyle çözüme kavuşturulması asla mümkün olmadığını altını çizen Erbakan, “Akdeniz’in önemli ülkelerinden dost ve kardeş Tunus’ta daha önce başlatılan ‘Arap Baharı’ girişiminin devamı niteliğinde olan ve ülkenin mevcut istikrarını bozmaya yol açacak bu girişim, Tunus halkından çok, darbenin arkasında yer alan dış güçlerin gizli ajandalarına hizmet etmeye yönelik bir adımdır.  Tunus’ta Covid-19 salgını, işsizlik ve ekonomik darboğaz bahanesiyle ortaya çıkarılan cumhurbaşkanlığı darbesi, ülkenin karşı karşıya bulunduğu kendi içsel dinamiklerinden çok, Batının jeostratejik öneme sahip bu ülkedeki ekonomik ve siyasi çıkarlarına hizmete yöneliktir." ifadelerini kullandı.

Tunus'ta Eninde Sonunda Halkın İradesi Hâkim Olacaktır  

Derin kardeşlik bağlarımızın olduğu Tunus'ta eninde sonunda sağduyunun ve halkı iradesinin hakim olacağı inancını taşıdıklarının vurgulayan Erbakan,  "Yeniden Refah Partisi olarak şunu da ifade etmek isteriz ki; ülkemiz ile güçlü ve derin tarihi bağları bulunan, sosyal, siyasi ve ekonomik konular başta olmak üzere birçok alanda iyi ilişkiler ve işbirliği içerisinde olduğumuz dost ve kardeş Tunus’ta eninde sonunda sağduyunun hâkim olacağına, Tunus’un en büyük siyasi partisi olan El Nahda Hareketi başta olmak üzere, halkın iradesiyle mecliste temsil yetkisi kazanmış olan tüm siyasi partilerin soğukkanlılıkla bu zorlukların üstesinden geleceklerine olan inancımız tamdır. Dost ve kardeş Tunus’un diğer Kuzey Afrika ve Orta Doğu ülkelerindeki gelişmelerden ders çıkararak bir an önce yüz yüze olduğu bu badireyi en az zararla atlatmasını temenni ediyoruz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.