Finlandiya 31. NATO üyesi oldu

Finlandiya'nın NATO üyeliği resmen onaylandı. Finlandiya ittifakın 31. üyesi oldu.

Finlandiya  31. NATO üyesi oldu
Yayınlanma:

Finlandiya'nın NATO üyeliği resmen onaylandı. Finlandiya ittifakın 31. üyesi oldu.Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasına ilişkin kanun Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rusya-Ukrayna savaşı üzerine İsveç'le beraber NATO'ya üyelik başvurusunda bulunan Finlandiya, Türkiye'nin onay belgesini ABD'ye teslim etmesiyle birlikte resmen NATO'ya katıldı. Böylece Finlandiya, NATO'nun 31. üyesi oldu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptığı açıklamada, "Finlandiya'nın NATO üyeliği tarihi bir olay. Finlandiya'nın rızası olmadan hiçbir NATO gücü Finlandiya'da konuşlanmayacak. Amacımız çatışmayı provoke etmek değil, önlemek" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "ABD Dışişleri Bakanı ile ilişkilerimizi ele aldık. Finlandiya'nın NATO'ya katılım onay belgesini, NATO Kurucu Antlaşması uyarınca üyelik belgelerini saklayan ABD'ye teslim ettik." ifadelerine yer verdi.

FİNLANDİYA

Finlandiya veya resmî adıyla Finlandiya Cumhuriyeti, Kuzey Avrupa'daki bir İskandinav ülkesi. Doğuda Rusya, kuzeyde Norveç ve batıda İsveç'le komşudur. Batıda Botniya ve güneyde Finlandiya körfezlerine kıyısı vardır. Yüzölçümü 338.455 km² ve nüfusu 5,5 milyondur. Helsinki ülkenin başkenti ve en büyük şehridir.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.