Fuat Oktay : Siyasi tartışmaların malzemesi yapmamak lazım

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kızılay'ın çadır satmasına dair, “Bu kurumların hepsi bizim. Siyasi tartışmaların malzemesi yapmamak lazım” dedi.

Fuat Oktay : Siyasi tartışmaların malzemesi yapmamak lazım
Yayınlanma:

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen asrın felaketi depremlerin ardından Kızılay’ın, deposundaki çadırları Ahbap Derneği kurucusu Haluk Levent ve Türk Eczacıları Birliği'ne sattığının ortaya çıkmasıyla gündemde ses getirmişti. Bu olaydan sonra Kızılay’da kan stoğu azalmaya başladı. Asgari seviyenin altına gerilediğini duyuran Kızılay, vatandaşları bağış yapmaya davet etti.

Konu hakkında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kızılay'ın çadır satmasını yanlış bulduğunu belirtmişti.

“KENDİ YÖNETİMİNİ KENDİSİ BELİRLER”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise konuya ilişkin olarak, "Kızılay 155 yıllık bir kurum. Şu anda Türkiye'de genel bir konsensüs de var. Bireylerden kurumları ayrıştırmak lazım. Bu kurumların hepsi bizim. Siyasi tartışmaların malzemesi yapmamak lazım. Arzu ederdik ki bu tür tartışmalar olmasın, bu tür şeyler devreye girmesin. Kızılay'ın kendi genel kurulu vardır, kendi yönetimini kendisi belirler. Orada zaten gerekli tedbirler, gereken yapılır. Buna tabii ki herkes üzülmüştür. Biz de üzüldük, çadır satılması olayı vesaire bu konuların gündeme gelmesi olayına ama Kızılay hepimizin kurumudur, üzerinde titrememiz lazım" açıklamasını yaptı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.