Geleceğin edebiyatçıları iftarda buluştu

Türkiye Yazarlar Birliği çatısı altında kültür sanat faaliyetleri düzenleyen TYB Gençlik Birimi, Ramazan ayının sevinci, bereketi ve manevi atmosferini paylaşmak amacıyla geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldiler.

Geleceğin edebiyatçıları iftarda buluştu
Yayınlanma:

TYB Genç Kahve’de düzenlenen iftara, TYB kurucu ve şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, TYB yönetim kurulu üyesi ASBÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Münire Kevser Baş ve Ankara’da farklı üniversitelerde okuyan öğrenciler katıldı.

DOĞAN: KÜLTÜR, SANAT, EDEBİYAT SEVER ÜÇ KUŞAK BİR ARADAYIZ

Programda bir konuşma yapan D. Mehmet Doğan, “TYB’nin her zaman değişen, dönüşen, tazelenen bir yapısı olsun istedik. Çok şükür bunu başardık, Birliğimizin ilk kurulduğu yıllardan tanıdığımız arkadaşlar zaman zaman gelirler, etkinliklerimize katılırlar, orta kuşak yöneticilerimiz var ve şimdi sizler buradasınız Genel Başkanımız Musa Kazım Arıcan’ın ifade ettiği gibi üç kuşak bir aradayız” dedi.

TYB’nin başarısında gönüllüğün önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Doğan, gönüllüğün bir karşılık beklemeden içten ve samimi olarak toplum yararına hizmet etmek olduğunu belirterek, genel merkez, şube başkanları ve temsilcilerin bu anlayışla önemli faaliyetleri yaptıklarını belirtti.

ARICAN: YAZIYA, EDEBİYATA MERAKLI HERKESE KAPIMIZ AÇIK

Genel Başkan Prof. Dr. Musa Kazım da yaptığı konuşmada; “Kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Yazarlar Birliği’nde Gönüllülük ve samimiyet istikametinde yürüttüğümüz çalışmalarımızın merkezinde kültür, sanat, edebiyat bulunmaktadır. Türkçe’nin Uluslararası Şiir Şöleni, “Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri”, dilimizin ve kültürümüzün temel metin okumaları, Ahlak şûraları, Milletler Arası Şehir Tarihi yazarları kongreleri, Tarihi Yaşatmak Şehri Yaşatmak ve Tarihî Roman Ve Romanda Tarih bilgi şölenleri, Uluslararası Genç Yazarlar Kurultayları başta olmak üzere çok önemli faaliyetlerimiz devam ediyor” dedi.

Gençlerin faaliyet yapabileceği bir alan oluşturmak için 2016 yılında TYB Gençlik birimini kurduklarını belirten Genel Başkan Arıcan, “Sizden önce burada olan arkadaşlar çok değerli faaliyetler düzenlediler. Ama okulları bitti, Ankara’dan ayrıldılar, işe girenler, evlenenler oldu. Buradan güzel anı ve hayatlarına anlam katan düşüncelerle ayrıldılar. Süreç devam ediyor; Şimdi siz buradasınız. TYB’nin kapısı sizden öncekilere olduğu gibi siyasi, dil, renk, inanç ayrımına bakılmaksızın sizlere de, edebi yönü olan arkadaşlarınıza da her zaman açıktır. Edebiyatın kapsayıcı ve kuşatıcı bir zemini var. Bu zeminde olmak isteyen, yazıya, edebiyata meraklı tüm arkadaşlarınızı da buraya davet edebilirsiniz” diye konuştu.

BAŞ: BİZİM KUŞAĞIMIZ TYB’DEN ÇOK FEYİZ ALDI

Gençlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Prof. Dr. Münire Kevser Baş da şöyle konuştu: “En çok mutlu olduğum memnun olduğum ve şanslı hissettiğim yer sizinle geçirdiğimiz vakitler. Çünkü sizin enerjiniz, dinamikliğiniz hassasiyetiniz ve samimiyetiniz kesinlikle bize de yansıyor. TYB önemli bir kurum. İşte bu muhitler üniversitenin dışında sizi daha çok yetiştiren, hayata farklı cephelerinizle birlikte zenginleşerek devam edeceğiniz yerlerdir. Biz, bizim kuşağımızın istikametini belirlediği bir yer oldu, doğrusu buralardan çok feyiz aldık.”

edebiyatcilar11.jpg

AYDIN: TYB BİZE MEKAN VE İMKAN SUNDU

TYB Gençlik biriminde yapılan faaliyetler hakkında bilgiler veren koordinatör Tolga Aydın; “45 yıl önce kurulan bir kültür sanat kurumunda olmak, büyüklerimizin, üstatlarımızın gözetiminde, onların bilgi, deneyim ve tecrübelerinden faydalanmak bizim için gerçekten büyük bir şans. Kültüre, sanata, edebiyata meraklı arkadaşlarımızla büyük bir uyum ve iş birliği içinde önemli yazarlarımızın eserlerini okuyup yorumlamalar yaptık. Felsefi akademimiz, İngilizce konuşma kulübü büyük il görüyor. Göç ve mimarlıkla ilgili etkinliklerimiz olacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.