Genç kızlardan astsubaylığa büyük talep

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı astsubay alımları kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen binlerce aday mülakatlarda ter döktü.

Genç kızlardan astsubaylığa büyük talep
Yayınlanma:
Güncelleme:

Genç kızlardan astsubaylığa büyük talep

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı astsubay alımları kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen binlerce aday mülakatlarda ter döktü. Adaylardan Gülbahar Sert, "Cihan hakimiyetine talibim, tamamen vatan meselesi. 15 Temmuz'dan sonra bu bende daha bir canlandı" dedi. İçişleri Bakanlığı bünyesinde yer alan Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı astsubay alımları başladı. Binlerce aday mülakatlara girmek için Ankara'da bulunan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'ne (JSGA) geldi. İhlas Haber Ajansı (İHA) ekibi mülakatlara giren adayların heyecanına ve onları dışarıda bekleyen ailelerinin duygularına şahitlik etti.

Adayların gireceği mülakatlar iki aşamadan oluşuyor. Birinci aşamada adayların belgeleri inceleniyor. Belgelerinde eksiklik olmayanlar, vücut kitle endeksinin alınması, fiziki kontrollerinin yapılması ve fiziki yeterlilik sınavlarına tabi tutuluyor. Burada başarılı olan adaylar ertesi gün ikinci aşamada sözlü mülakat sınavına girme hakkı kazanıyor. JSGA Personel Temin Merkez Komutanlığı'nda görev yapan Binbaşı Atilla Tatlı, mülakat süreçleri ve sonrası hakkında bilgi verdi. Astsubay adaylarında aranan özelliklere değinen Tatlı, öncelikli olarak asgari ön lisans mezunu olması gerektiğini belirterek, "Lisans ve ön lisans mezunu olanların 27 yaşını, lisans üstü eğitimini tamamlamış olanların ise 32 yaşını bitirmemiş olması gerekiyor. Boy kriterlerine geldiğimizde, kadın adaylarımızda 162, erkek adaylarda ise 167 santimetre asgari sınır. Aynı zamanda adayların KPSS'den belirlenen taban puanı almış olmaları, mevzuat hükümleri çerçevesindeki gerekli şartları taşımaları ve güvenlik soruşturmalarının olumlu olarak değerlendirilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu. İHA

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.