Hafta sonu sahnede ne var? Hafta sonu Ankara’da hangi tiyatro oyunları var?

Ankara'nın tiyatro gündemi hareketli. Cumartesi ve Pazar günlerinden sizin için derlediğimiz dört oyun var.

Hafta sonu sahnede ne var? Hafta sonu Ankara’da hangi tiyatro oyunları var?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - ANADOLUGAZETE.COM.TR

Hafta sonu Ankara’nın bağımsız tiyatro topluluklarından oyunlar izleyicileriyle buluşacak. Kimi kısa aranın ardından sahneye dönerken, kimi de yaz aylarını aralıksız şekilde oyunlarına devam eden tiyatro topluluklarından sizin için derlediğimiz oyunlar şu şekilde:

veraa.jpeg

VERA VEYA NİHİLİSTLER - YAKÎN TİYATRO

Ankaralı tiyatro topluluklarından Yakîn Tiyatro’nun sahnelediği Vera veya Nihilistler, Oscar Wilde’ın aynı isimli eserinden uyarlandı.

Vera veya Nihilistler, modern dünyada insanın aşkı ve gerçek duyguları yitirdiği çağa eleştirel bir bakış açısı sunuyor. Eser, insanın içindeki dönüştürücü gücü hatırlatarak, yaşamın sorumluluğunu yeniden keşfetmeye çağırıyor.

MADONNA KÜRK MANTOLU - ARALIK SAHNE

Bir kapı, bir aşk… Her gün yeniden yaşamak. Her gün tekrar tekrar ölmek. Beklemek… II. Dünya Savaşı’nın ortasında bir odada, bir adamı beklemek.

Sabahattin Ali’nin ölümsüz eseri Kürk Mantolu Madonna’dan esinlenilen oyun Aralık Sahne tarafından sahneleniyor. Oyun esere farklı bir zamandan, aşkın diğer yüzünden bakıyor.

YERALTINDAN NOTLAR - ANKARA YENİ SAHNE

Dostoyevski'nin sevilen romanı Yeraltından Notlar, Cihan Uysal'ın uyarlaması ve Ankara Yeni Sahne'nin yapımıyla seyirci karşısına çıkıyor.Tek kişilik bu oyunda Yeraltı adamının yaşadıklarını,hissettiklerini sizler koltuğunuzda yaşayacaksınız.

Filmlere, dizilere uyarlanan Yeraltından Notlar’ı bir de sahnede izleyerek bu deneyime şahit olabilirsiniz.

tunali-hilmi-cinayeti.jpg

TUNALI HİLMİ CİNAYETİ – ANKARA ORTAOYUNCULAR

90’lı yıllarda Ankara Tunalı Hilmi Caddesi’nde işlenen bir cinayetin haklı ve haksız argümanlarla psikolojik analizi. İzleyiciyi dönemin sosyolojik yapısı ve kadın-erkek ilişkilerine en çarpıcı bakış açısıyla yaklaşıyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.