Hanımelleri Derneği’nden gıda ve kıyafet yardımı

Çubuk’ta ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve giyecek yardımında bulunan Ankara Hanımelleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Asiye Mutlu, “Her şeyi devletten beklemek olmaz STK’lar bu konuda örnek olmalı” dedi.

Hanımelleri Derneği’nden gıda ve kıyafet yardımı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Çubuk’ta ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve giyecek yardımında bulunan Ankara Hanımelleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Asiye Mutlu, “Her şeyi devletten beklemek olmaz STK’lar bu konuda örnek olmalı” dedi.

Başkanlığını Asiye Mutlu’nun yaptığı Ankara Hanımelleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği örnek olacak çalışmalarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Dernek son olarak dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınının etkilerinden etkilenen Çubuk’taki maddi durumu iyi olmayan ailelere giyecek ve gıda yardımında bulunarak farkını bir kez daha ortaya koydu.

hanimeller-dernegi1.jpg

ÖRNEK OLMALIYIZ

Ankara Hanımelleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Asiye Mutlu Anadolu Gazetesi’ne yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Daha önce Biz Bize Yeteriz Türkiyem Milli Dayanışma Kampanyası”na kızım Zeynep Mutlu ile küçük bir yardım yaparak başladığımız bu yardımları şimdi daha da büyüterek sürdürmeye devam ediyor. Bizim amacımız devletimizin başlattığı yardımlara karınca kararınca bir nebze olsun katkımız ve desteğimiz olursa ne mutlu bize. Bizlerde vatandaş olarak bu tür kampanyalara katılarak maddi imkanları kısıtlı olan ve zor günler yaşayan vatandaşlarımızın yardımına koşarak diğer sivil toplum kuruluşlarına başta da derneklere örnek olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

YARDIMLAŞMAK HEPİMİZİN GÖREVİ OLMAK ZORUNDA

“Yardımlaşmak hepimizin görevi” diyen Asiye Mutlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Ankara Hanımelleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bizde arkadaşlarımızla toplantı yaparak pandemi günlerinden ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan ailelere nasıl yardım ederiz diye düşündük ve planlarımızı kısa sürede hayata geçirdik. Gerek kendi imkanlarımız gerekse Çubuk’taki esnaflarımızın desteğiyle topladığımız giyecek ve gıda yardımlarını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaya başladık. Bundan son derece mutlu, onurlu ve gurur duyduk. Çünkü böylesine günlerde yardımlaşmamız gerekiyor ve bundan sonraki günlerde yine böylesine güzel yardımlarımız sürecek” dedi.

hanimeller-dernegi2.jpg

HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEK HATA OLUR

“Her şeyi devletten beklemek hata olur” diyen Asiye Mutlu, “Bizler sivil toplum kuruluşları olarak her şeyi hükümetten beklememeliyiz ve elimizi taşın altına koymalıyız. Derneklerin bir amacı da devletin bir nevi temsilcisi olması. Devletimizin her yere elini uzatması ve fakir insanlardan haberi olması her zaman mümkün olmuyor. Bizde araştırıp nerede fakir ve yardımca muhtaç aile varsa onları bulup yardımları ulaştırmak. Hanımelleri Derneği olarak fakir ailelerin yüzünü güldürmek bizi gerçekten çok mutlu etti. Bundan sonraki dönemde yine böylesine güzel yardımlar yaparak ailelerimizin yüzünü güldürmeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

hanimeller-dernegi3.jpg

Kaynak:İHA

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.