İnternet web siteleri dolandırıcıları yine bir kurumu hedef aldı: Aman dikkat!

İnternet, günümüzde hayatımızın her alanında yer alan önemli bir araçtır. Alışveriş yapmaktan tutun, işimizi yürütmeye kadar birçok işlemi internet üzerinden gerçekleştiriyoruz. Bu durum, siber suçluların da ilgisini çekiyor ve internet web siteleri dolandırıcılığı, günümüzde en yaygın siber suçlardan biri haline geliyor.

İnternet web siteleri dolandırıcıları yine bir kurumu hedef aldı: Aman dikkat!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Siber suçların yeni yüzü İnternet web siteleri dolandırıcılığı, sahte internet siteleri aracılığıyla kullanıcılardan kişisel bilgilerini veya paralarını elde etmek amacıyla yapılan bir suçtur. Dolandırıcılar, genellikle güvenilir bir kurum veya kuruluşun adını kullanarak sahte internet siteleri oluşturur ve bu siteler aracılığıyla kullanıcıları kandırmaya çalışıyor. Onlardan biri de bugün İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda internet siteleri aracılığıyla "evlilik kredisi" verileceği vaadiyle dolandırıcılık girişiminde bulunulduğu konusunda uyarıda bulundu.

Merkezin açıklamasında, sahte internet sitelerinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın logosunun ve resmi web sitesinin de kullanıldığı belirtildi. Bu siteler aracılığıyla vatandaşlardan kişisel bilgilerinin yanı sıra para talep edildiği kaydedildi.

Peki, İnternet web siteleri dolandırıcılığının türleri nelerdir?

İnternet web siteleri dolandırıcılığı, farklı şekillerde ortaya çıkabilir.

Bazı yaygın dolandırıcılık türleri şunlardır:

* Kişisel bilgi dolandırıcılığı: Bu tür dolandırıcılıkta, dolandırıcılar kullanıcılardan kişisel bilgilerini (isim, soyisim, adres, telefon numarası, e-posta adresi, banka hesap numarası vb.) elde etmeye çalışır. Bu bilgiler, daha sonra kimlik hırsızlığı gibi başka suçlarda kullanılabilir.

* Para dolandırıcılığı: Bu tür dolandırıcılıkta, dolandırıcılar kullanıcılardan paralarını elde etmeye çalışır. Örneğin, sahte bir online alışveriş sitesinden ürün satın almak isteyen kullanıcıdan ödeme yapmadan önce para talep edilebilir.

* Virüs veya kötü amaçlı yazılım bulaştırma: Bu tür dolandırıcılıkta, dolandırıcılar kullanıcıların bilgisayarlarına virüs veya kötü amaçlı yazılım bulaştırarak bu yazılımları kullanarak kullanıcıların kişisel bilgilerini veya verilerini ele geçirmeye çalışır.

İnternet web siteleri dolandırıcılığından nasıl korunabiliriz?

İnternet web siteleri dolandırıcılığından korunmak için dikkat etmemiz gereken bazı hususlar şunlardır:

* Sadece güvenilir sitelerden alışveriş yapın veya işlem yapın.

* Sitenin adresini kontrol edin.

* Sitenin güvenlik sertifikalarına dikkat edin.

* Kişisel bilgilerinizi paylaşırken dikkatli olun.

* Kişisel bilgilerinizi güncel tutun.

* Virüs ve kötü amaçlı yazılımlara karşı önlem alın.

İnternet web siteleri dolandırıcılığı, günümüzde önemli bir güvenlik sorunudur. anadolugazete.com.tr olarak bu dolandırıcılık türünden korunmak için vatandaşlarımıza dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları gerektiğini hatırlatırız.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.