İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Başkanlığına Yeniden Seçildi

Yargıtay Başkanlığı'na İsmail Rüştü Cirit yeniden seçildi!

İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Başkanlığına Yeniden Seçildi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle Yargıtay Büyük Genel Kurulunca seçim yapıldı. Seçime tek aday olarak giren Cirit, 363 oyla yeniden başkanlığa seçildi. Yaş haddinden emekli olması için bir yıllık süresi kalan Cirit, emekliye ayrılacağı 23 Mart 2020'ye kadar görevde kalacak. 

 Yargıtay Başkanlığına yeniden seçilen İsmail Rüştü Cirit, "Yargıya güveni daha da yükseklere çıkaracağız. Halkımızın güvenine layık olacağız" dedi.

Yargıtay Büyük Genel Kurulunda yapılan seçim sonucu 363 oy alarak yeniden Yargıtay Birinci Başkanlığına seçilen İsmail Rüştü Cirit basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 4 yıl onurla görev yaptığı Yargıtay Birinci Başkanlığına, yaş haddinin dolacağı 23 Mart 2020'ye kadar Büyük Genel Kurulun geniş katılımı ve desteğiyle yeniden seçildiğini belirterek, görevde bulunduğu 4 yılda yargı ve Yargıtay adına birçok olumlu iş yaptıklarını aktardı. 

Oldukça zor günler geçirdiklerini kaydeden Cirit, özellikle 15 Temmuz 2016'daki yıkıcı, Türkiye'yi bölmeye ve işgale dayalı yapılan darbe hareketini Yargıtay Başkanı olarak deruhte ettiğini ve sonucunda bu mücadeleyi bütün milletle belli bir noktaya getirdiklerini ve başarı sağladıklarını ifade etti. Yargıtay Başkanı Cirit, bundan sonra da Türk halkının yargıya duyduğu güven endeksini daha yukarılara çekeceklerini vurguladı. Özellikle FETÖ üyelerinin yargıda sağladıkları üstünlükten sonra, 2007-2013 yılları arasında yargıya güven endeksinin yerlere düştüğünü ancak son yapılan araştırmalarda yeniden yükseklere doğru çıktığının görüldüğünü söyleyen Cirit, "Yargıya güveni daha da yükseklere çıkaracağız. Halkımızın güvenine layık olacağız" açıklamasında bulundu.  

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.