Kadir Gecesi ne zaman?

Ramazan ayı içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinin tarihi merak konusu oluyor. Kadir Gecesi ne zaman, Kadir Gecesine kaç gün kaldı? İşte merak edilenler haberimizde...

Kadir Gecesi ne zaman?
Yayınlanma:

Ramazan ayı içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinin tarihi merak konusu oluyor. 'Kadir Gecesi ne zaman, Kadir Gecesine kaç gün kaldı, Kadir Gecesinin sırrı ne?' gibi sorular vatandaşlar tarafından arama motorunda aratılıyor. İşte Kadir Gecesi hakkında merak edilenler haberimizde...

BİN AYDAN DAHA HAYIRLI: KADİR GECESİ

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinin tarihi merak konusu oluyor. 2023 Kadir Gecesi hangi gün sorusu vatandaşların merak konusu olmaya devam ediyor. Her yıl ramazanın 27. gecesi idrak edilen Kadir Gecesinin vakti gizlidir.

Cübbeli Ahmet Hoca'nın verdiği bilgiye göre bu sene Kadir Gecesi 13 Nisan Perşembe gününe denk geliyor.

Cübbeli Ahmet Hoca, bu sene Kadir Gecesinin tarihine ilişkin şunları söyledi:

"27'inci gece en ümitli gecedir. Bu sene Kadir gecesi evliyaullah'tan iki zata göre (İbnü'l Arabi ve Ebu Hasen) Ramazan'ın 23. gecesine denk geliyor. Ramazan ayı Perşembe günü ile başladıysa Kadir Gecesinin de 23'üncü gece olma ihtimali yüksektir."

KADİR GECESİ

Kadir Gecesi, İslam dininin inancına göre Kur'an'ın, Allah tarafından Cebrail adlı melek aracılığıyla Peygamber Muhammed'e vahyedilmeye başlandığı gecedir. Tarihsel olarak Ramazan ayının son günlerinde yer alır. Kur'an'da bu günün ''bin aydan daha hayırlı'' olduğu belirtilmiştir. Kesin tarihi belirsiz olmakla birlikte genellikle ramazan ayının 27. gecesi kutlanır.

 Yazar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.