Kazım Arıcan'dan İsrail'e tepki

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan basın açıklaması yayınlayarak İsrail’in, Filistin’e insanlık dışı muamelesine tepki koyarak, Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin davasına sahip çıkılması bilincini diri tutacaklarını söyledi.

Kazım Arıcan'dan İsrail'e tepki
Yayınlanma:
Güncelleme:

TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI PROF. DR. MUSA KÂZIM ARICAN FİLİSTİN ZULMÜNE TEPKİ GÖSTERDİ

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan basın açıklaması yayınlayarak İsrail’in, Filistin’e insanlık dışı muamelesine tepki koyarak, Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin davasına sahip çıkılması bilincini diri tutacaklarını söyledi.

Başkan Arıcan “Türkiye’nin yazarları, sanatçıları ve düşünürleri olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da; mağdurların, mazlumların umudu olmaya devam edeceğiz.  “Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin” davasına sahip çıkma çabamızı ve bilincimizi diri tutacağız. İsrail ile Hamas arasında varılan ateşkes anlaşması yürürlüğe girdi. Öncelikle ateşkes; “Hak olan davada zafer muhakkaktır.” diyerek büyük bir direniş gösteren tüm Filistinli kardeşlerimize hayırlı olsun.  İsrail günlerdir Gazze'yi bombaladı, masum Filistinlilerin üzerlerine füzeler yağdırdı. Televizyonlardan canlı yayınlanan saldırılarda  insanlık dramları yaşandı; Ve ne yazık ki; 65'i çocuk, 39'u kadın 232 Filistinli hayatını kaybetti. Bu süreçte İslâm ülkeleri ve yöneticileri başta olmak üzere tüm dünya milletleri bir sınav verdi.  Kimi Mescid-i Aksa ve Kudüs’e duyarsız kaldı kimi de göstermelik kınama mesajları ile günü kurtardı. Mağdur Filistinlilerin yanında yer alarak safını belirleyenlerden de Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

İSRAİL DEVLETİ YARGILANMALI

Başkan Arıcan Filistinli kardeşlerimizin yanında İsraril’in karşısında olduk diyerek “Aziz Türk Milleti binlerce yıldır her hâl ve şarta mazlumların, mağdurların yanında olmuştur. Bugün de resmi-özel kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımızla Filistinli kardeşlerimizin yanında zalim İsrail’in karşısında olduk. Tüm camilerimizden, Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu ve zalimlerin zulmünün son bulması için salalar okundu, dualar edildi, vatandaşlarımız kaba kuvveti, saldırı ve barbarlığı kınayan mesajlar paylaştılar, İsrail ürünlerini boykot ettiler, basın açıklamalarına katkı ve katılım sağladılar. Büyük şehirlerimizde uluslararası ilgi toplayan protesto yapıldı. Yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirilen bu karşı duruşun,  diplomatik çabalarımızın elbet bir karşılığı olacaktı ve oldu da. Umarım bu ateşkes kalıcı olur. İsrail devleti kurulduğu 1948 yılından bu yana, yayılmacı ve saldırgan tutumu nedeniyle şimdiye kadar yüzlerce kez verdiği sözü tutmayarak, milletler arası hukuk kurallarını hiçe sayarak ateşkesleri bozan, katliamları yapan taraf olmuştur.  Buradan tüm dünyaya sesleniyorum; İsrail’in saldırılarını durdurması yeterli değildir. Katliamları, yaraladıkları, esir aldıkları, yakıp yıktıkları İsrail’in yanına kâr kalmamalı.Filistinlilerin tüm zararları tazmin edilmekle kalmayıp İsrail devletinde bu suçları planlayan ve uygulayanların uluslararası ceza mahkemesinde de yargılanmalı gerekir”dedi.

KUDÜS MESCİD-İ AKSA VE FİLİSTİN DAVAMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Arıcan gerekli yardımların biran önce ulaşması gerektiğinin altını çizerek “Diğer yandan, ateşkes başladı ve şimdi yaraları sarma zamanı. Canları pahasına mücadele eden, direnen kardeşlerimizin evleri yıkıldı, aileleri dağıldı, yaralandılar, işsiz, aşsız kaldılar. Başta yiyecek, giyecek ve tıbbi malzeme temini olmak üzere gerekli yardımların hemen ulaşması gerekiyor. Türkiye’nin yazarları, sanatçıları ve düşünürleri olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da; mağdurların, mazlumların umudu olmaya devam edeceğiz.  “Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin” davasına sahip çıkma çabamızı ve bilincimizi diri tutacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.