KIRFED'den Kızıl Goncalar dizisine anında müdahale

Fox TV'de yakın zamanda yayınlanacak olan Kızıl Goncalar dizisi fragmanında yer alan Ahilikle ilgili olumsuz ifadeler ve görüntüleri büyük tepki topladı. Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar yapımcı firma ile iletişime geçerek fragmanın kaldırılmasını sağladı.

KIRFED'den Kızıl Goncalar dizisine anında müdahale
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: MUHAMMED AYBER

Fox TV ekranlarında yayınlanacak olan Kızıl Goncalar dizisinin fragmanı yayınlandı. Fragmanın yayınlanmasıyla birlikte içerikte geçen Ahilikle ilgili söz ve görüntüler büyük tepki topladı. Durum üzerine Ankara'da kurulu bulunan ve Kırşehirlileri 63 derneğiyle birlikte tek bir çatı altında toplayan Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar yapımcı firma yetkilisi Faruk Turgut ile anında iletişime geçerek fragmanın yayından kaldırılmasını sağladı. Federasyon Genel Başkanı Hilmi Gökçınar yaptığı açıklamada, "Fragman yayına girdiği andan itibaren özellikle Kırşehir ve Kırşehirli kamuoyu Ahi ve Ahilik felsefesinin olumsuz bir yapı gibi gösterilmesine doğal olarak hassasiyet gösterdi. Aslında konu sadece Kırşehir’i değil tüm esnaf sanatkar ve bağlı bulunan ticaret bakanlığının ilgili genel müdürlüğünü de enterese edecektir. İçeriğinin ne olduğunu anlamak, olası bir yanlış anlaşılmanın toplumda infiale yol açmanın önüne geçmek adına gece yarısı Ahi Evran Üniversitesi Ahilik Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi E. Müdürümüz Sayın Kazım Ceylan hocamız ile birlikte hemen duruma müdahale ettik.

Yapımcı firmanın sahibi Faruk Turgut Bey ile yaptığımız görüşmede senarist kurbanı olduğunu ve fragmanı derhal kaldırıp yapım içerisinden ahilikle ilgili olumsuz görüntü ve söylemleri çıkartacaklarını ifade etti. Kırşehirli Dernekler Federasyonu aracılığıyla Kırşehir’den ve tüm Kırşehirlilerden özür dilediğini iletti. Bununla ilgili özür yazısını da tarafımıza gönderdi. Bizde tüm Kırşehirliler olarak kendisine teşekkür ediyoruz." dedi

whatsapp-image-2023-11-30-at-14-07-06.jpeg

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar yayınladığı video mesajda ise konuyu anlattı. İşte o video:

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.