Kırşehirli Dernekler Federasyonu'ndan Kırşehir'e çıkarma

Kırşehirli Dernekler Federasyonu (KIR-FED) Yönetim Kurulu Üyeleri, Yüksek İstişare Kurulu üyeleri ve federasyona bağlı sektörel ve mesleki dernek başkanlarıyla birlikte Kırşehir’e bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Kırşehirli Dernekler Federasyonu'ndan Kırşehir'e çıkarma
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kırşehirli Dernekler Federasyonu (KIR-FED) Genel Başkanı Hilmi Gökçınar ve  Yönetim Kurulu Üyeleri, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recep Kılıç ve kurul üyeleri, Kırşehirli Sanayici ve İş insanları Derneği (KIRSİDER) Başkanı Ali Çetin ve Yönetim Kurulu üyeleri başta olmak üzere federasyona bağlı dernekler ve mesleki dernek başkanlarıyla birlikte Kırşehir’e bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

VALİ, BAŞKAN VE REKTÖRE ZİYARET

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar’ın öncülüğünde yönetim kurulunun yoğun katılımıyla gerçekleştirilen ziyaret atağında, Çankaya Kaymakamlığı görevinin ardından Kırşehir Valisi olarak atanan Hüdayar Mete Buhara, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı makamlarında ziyaret ettiler.

kirsehir-vali.jpg

BUHARA: KIRŞEHİR’İN YER ALTI ZENGİNLİĞİNİ TURİZME KAZANDIRACAĞIZ

Ziyaretin ilk durağı Kırşehir Valiliği oldu. Çankaya Kaymakamlığı görevinin ardından Kırşehir Valiliğine atanan Hüdayar Mete Buhara’nın KIR-FED yönetimine anlattığı Kırşehir’in fizibilite çalışması tam not alırken, gerçekleştirilecek çalışma ve projeler için kollar sıvandı. Vali Buhara ziyarette yaptığı konuşmada, “Kırşehir’i gözlemledim. Buranın potansiyeli nedir, neler yapılabilir, enerjimizi hangi konulara harcamamız lazım diye bir araştırma yaptım. Bizim Kırşehir Valiliği koltuğunu boş yere işgal etme şansımız yok. Yaptığımız araştırmalar neticesinde Kırşehir’de yer altı zenginlikleri var bunun başında da termal su kaynağı geliyor. Bu termal kaynaktan mutlaka bir şeyler üretmemiz lazım. Bunun için üniversitemizle birlikte sağlık turizmine katkı sağlayacağız. Çünkü, Kırşehir’in termal alt yapısı çok zengin. Bu yüzden önce hastane sahipleriyle bir toplantı düzenleyip buraya hamle yaptıracak, Kırşehir’in vizyonunu geliştirecek kişi, kurum ve kuruluşlarla iş yapmak istiyoruz. Çünkü Kırşehir’de üç ana yol gelip birleşiyor. Bu yol güzergahının avantajını kullanmamız lazım. Kırşehir’in sıcak sudan kaynaklı hak ettiği hamleyi yapamadığını görüyoruz. Bu noktayla ilgili gayretimiz olacak. Çünkü Kırşehir’de nereyi kazsak sıcak su çıkıyor. Bu sıcak suyu iyi değerlendirmemiz lazım. Japonların en çok sevdiği şey termal sular. Kaplıcaların güzel olması bir noktaya kadar artı birde sıcak suyla birleştirdiğimizde Japonların Kırşehir’e yoğun bir şekilde gelmesi içten bile değil. Kırşehir’e Japonların ilgisini çekecek termal yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

BUHARA: AHİ EVRAN KÜLLİYESİ KIRŞEHİR’E DEĞER KATACAK

Kırşehir’in kalkınması için bir diğer hususta Gönül Sultanları, Erenler diyen Vali Buhara “Günlük Kayseri güzergahına Kırşehir üzerinden 16 bin araç geçiyor. Bizim bu araçlardan Kırşehir’e döndürmemiz lazım. Ahi Evran Külliyemiz bitmek üzere. Kırşehir Ahi Evran Külliyesi’yle marka değeri daha da çok artacak. Odak noktalarımızdan birisi de burası olacak. Cacabey Meydanı bu sene sonuna doğru tamamlanacak. Kırşehir’e çok büyük bir cezaevi yapıldı. Burası açılacak. Bunun amacı sirkülasyon. Burada mahkumunu ziyaret edecek mahkum yakınları Kırşehir’e uğrayacak ve bu durum Kırşehir’e bir şeyler kazandıracak. Kırşehir’i tekrar bir popüler bir şehir haline getireceğiz. Kır kelimesinin ot anlamına gelmediğini göstereceğiz. Ağaçsız çorak algıyı kırmak istiyoruz. Kırşehir daha sempatik herkesin gelip görmesi gerektiği şehir olması için var gücümüzle çalışacağız. Örnek köyler oluşturacağız. Bu örnek köylerin kendine has özellikleri olacak. Bu örnek köyleri karbon ayak izlerini nötrlemek için kullanacağız. Bu yönden Kırşehir’i karbon ayak izlerini hesaplattıran ilk il olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

valilik-001.jpg

BAŞKAN EKİCİOĞLU KIR-FED YÖNETİMİNİ AĞIRLADI

Gerçekleşen ziyaretin ikinci durağı ise CHP’li Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu oldu. Ekicioğlu KIR-FED Yönetimini yemekli toplantıda ağırladı. CHP Kırşehir Milletvekili Dr. Metin İlhan ve CHP Kırşehir İl Başkanı Baran Genç’te hemşerilerini ziyarette yalnız bırakmadı. Gerçekleşen yemekli toplantıda konuşan Başkan Ekicioğlu Kırşehir’e yapılan ve yapılacak olan çalışmaları KIR-FED Yönetimiyle paylaştı. Birlik ve beraberlik mesajları verilen toplantıda Başkan “Ekicioğlu, hemşerilerimin ziyareti beni ziyadesiyle mutlu etti. KIR-FED yönetimine kapımız her zaman açık. Birlikte yapacağımız güzel çalışma ve projeler olacak. Bizler Ankara’da ne kadar güçlü olursak Kırşehir’de de o kadar güçlü oluruz” ifadelerini kullandı.

kirsehir-rektor.jpg

KARAKAYA: ÜNİVERSİTEMİZ KIRŞEHİR’E DEĞER KATIYOR

Ziyaretin son durağı ise eğitim kalitesinin zirve yaptığı Ahi Evran Üniversitesi oldu. KIR-FED Yönetimi, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret ederek üniversitesinin yaptığı çalışma ve projeler hakkında bilgi edindi. Karşılıklı iş birliği ve proje odaklı anlatımlarla geçen nezaket ziyaretinde Rektör Karakaya KIR-FED’in yapacağı çalışma ve projelerde her zaman destekçisi olacağının vurgusunu yaptı. Karakaya “KIR-FED Yönetiminin ziyareti bizi çok mutlu etti. Ankara’da ki bir evimiz bir sesimiz olarak gördüğümüz KIR-FED yönetimini kaliteli bir şekilde büyümeye devam ediyor. Ahi Evran Üniversitesi olarak Kırşehir’e değer katmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Hocalarımızdan öğrencilerimize kadar geçen bu zincirleme çalışma birincimiz bizi her alanda birinci yapıyor. Ankara’da yaşayan Kırşehirli hemşerilerimizin birlikteliği bize güç katıyor. Kapımız her zaman KIR-FED’e açık. Birlikte yapacağımız güzel çalışma ve projeler olacağından şüphem yok” ifadelerini kullandı.

GÖKÇINAR: BİZ FEDERASYON OLARAK İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Gerçekleşen ziyaretlerde konuşan Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar Vali, Belediye Başkanı ve Rektöre federasyonun çalışmaları hakkında bilgiler vererek iş birliği için kapıları sonuna kadar açtı. Başkan Gökçınar yaptığı açıklamada “Ankara’da yoğun bir nüfusumuzun olmasıyla birlikte KIR-FED’i kurduk. Bu dernekler ben değil, biz dediğimiz zaman ilgi görüyor. KIR-FED’in bir siyasi görüşü yoktur. Biraz daha kurumsallaşmak için çalışmalarımızı başlatarak, Federasyona bağlı sektörel ve mesleki dernekleri kurduk. Biz federasyon olarak her zaman iş birliğine açığız. Ankara’da Kırşehirliler ne kadar güçlü olursa bu Kırşehir’e de yansır. Biz bu yüzden birlik ve beraberlik içerisinde Ankara’da hareket ederek Kırşehir’e bir şeyler katmak istiyoruz. Buradan yola çıkarak Kırşehir için neler yapılabilir, düşüncesiyle bu ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Valimiz, Belediye Başkanımız, Rektörümüze ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çünkü hepsi tam donanımlı işinin ehli insanlar. Kırşehir için KIR-FED olarak bir çalışma startı başlatıyoruz. Kırşehir’de ki kurumlarımız iş birliği içerisinde daha somut adımlar atarak başlangıçlar yapacağız. Kırşehir ziyaretimiz bizlere hangi konular hakkında çalışmamız gerektiğini gösteren bir ders oldu. Bu derslerimize iyi çalışıp Kırşehir’e değer katacağız” ifadelerini kullandı.

kirsehir-ahi.jpg

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.