Kışlalarda terhis heyecanı

Muhabere, Elektronik ve Bilgi Sistemleri (MEBS) Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında korona virüs (Covid-19) tedbirleri çerçevesinde terhisleri ertelenen 200 asker, bugün terhis edilerek memleketlerine doğru yola çıktı.

Kışlalarda terhis heyecanı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Nisan ayında korona virüs tedbirleri çerçevesinde terhislerin 1 ay ertelendiğini duyurmuştu. Bakan Akar, başlatılan normalleşme süreci çerçevesinde 31 Mayıs itibarıyla terhislerin, 5 Haziran'da ise celplerin başlamasını planladıklarını açıklamıştı. Türkiye genelinde terhisleri ertelenen askerler, bugün itibarıyla memleketlerine doğru yola çıktı. Mamak Muhabere, Elektronik ve Bilgi Sistemleri (MEBS) Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında görev yapan 200 asker de terhis edilerek, Bakanlık tarafından sağlanan otobüslerle memleketlerine doğru yola çıktı.

Çantalar dezenfekte ediliyor, askerlerin ateşleri ölçülüyor

Normalleşme kapsamında terhisleri gerçekleşen askerler, çıkış günlerinden 14 gün önce karantinaya alınarak durumları gözlemlendi. Gözlem süresi dolan ve terhis günü gelen askerler, ikinci muayene sonrasında maske takarak, sosyal mesafe kuralına uyarak ve ateşleri ölçülerek Bakanlık tarafından sağlanan ve önceden dezenfekte edilen otobüslerle memleketlerine uğurlandı. Terhis olan askerlerin ayrıca çantalarının da dezenfekte edilmesi dikkat çekti.

Mamak Muhabere, Elektronik ve Bilgi Sistemleri (MEBS) Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında görevli Yüzbaşı Seçkin Tekin, terhislerin 1 ay süreyle uzatıldığını hatırlatarak, "Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda başlatılan normalleşme çalışmaları kapsamında terhis olacak erbaş ve erlerimizin evlerine gitmesini sağlıyoruz. Malumunuz terhisler 1 ay süreyle ertelenmişti. Bu süre zarfında terhis öncesinde uygulanacak tedbirler Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde kurulan Korona virüs ile Mücadele Merkezi (KOMMER) tarafından diğer bakanlıklarla ve kurumlarla koordine edilerek belirlendi ve sıkı bir şekilde uygulandı" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.