Mandıra çöktü, 750 küçükbaş göçük altında kaldı

Aksaray'da şiddetli yağışlar, Yeşilova beldesinde bulunan bir mandırayı çökertti, içerisinde yaklaşık 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bildirildi.

Mandıra çöktü, 750 küçükbaş göçük altında kaldı
Yayınlanma:

Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları devam ederken, olay yerine hızla müdahale eden ekipler, AFAD, Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma tarafından sağlanmıştır.

İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, "Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak" şeklinde açıklamada bulundu.

Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise yaşanan durumu şu şekilde ifade etti: "Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü."

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.