Mehmet Tezkan yazdı: 14 Mayıs sonrası neler olur

Gazeteci-yazar Mehmet Tezkan, Halk TV internet sitesindeki “Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı, İmamoğlu CHP Başkanı olur” başlıklı yazısında 14 Mayıs sonrası yaşanabilecekleri yazdı.

Mehmet Tezkan yazdı: 14 Mayıs sonrası neler olur
Yayınlanma:

Gazeteci-yazar Mehmet Tezkan, Halk TV internet sitesindeki “Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı, İmamoğlu CHP Başkanı olur” başlıklı yazısında 14 Mayıs sonrası yaşanabilecekleri yazdı.

Karşılaştığı herkesin “Bundan sonra ne olur?” diye sorduğunu anlatan Tezkan, verdiği yanıtları sıraladı… Tezkan, 14 Mayıs akşamı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mazbatasını aldıktan sonra CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa edeceği ve partinin kongreye gideceğini iddia etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yapılacak kongrede başkan seçileceğini yazan Tezkan ayrıca belediye başkanlığı görevine de devam edeceğinin altını çizdi.

Yaşanan hayat pahalılığının ve son beş yılda artan gerginliğin sohbetlere konu olduğunu ifade eden Mehmet Tezkan, “Erdoğan, beş yıl muhalefette kalmaya dayanamaz. Görürsünüz seçim olsun yeniden sandık konulsun diye AKP parlamenter rejime destek verecektir. Peki sonra ne olur, dediler… Sonrasını bilemem o kadar uzun boylu değil, dedim” cevabını verdiğini yazdı.

Ekonomi için “Euro 20 liradan 10 liraya düşmez 35 liraya 40 liraya çıkan domates yeniden beş liralara düşmez, kiralar aşağıya inmez ama akılcı ekonomik politikayla fiyatlar sabit kalır. Ücretler
yükselir denge sağlanır. Yabancı sermaye gelir, ülkenin kaynakları doğru yerlere kullanılıp peşkeş çekilmezse üç yıl içinde toparlanırız” görüşünü belirten Mehmet Tezkan, “Dedi ki; bizi mi avutuyorsun, umut mu satıyorsun, gönlümüzü hoş etmeye mi çalışıyorsun” cevabını verenlere de söylediklerini şöyle ifade etti: “Bu sözünü ‘Millet İttifakı’na ileteceğim.

Kılıçdaroğlu’na…
Akşener’e…
Babacan’a…
Karamollaoğlu’na…
Davutoğlu’na…
Uysal’a…
İletiyorum. Hatta Sol Parti'ye, Türkiye İşçi Partisi’ne, Türkiye Komünist Partisi'ne, Emek Partisi’ne, özellikle HDP’ye, o kadının söylediklerini iletirim… Umut satmayın. Hayal pazarlamayın…
Seçmen değişim istiyor. Kavga istemiyor, yaşanabilir Türkiye istiyor.”

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.