Meteoroloji istasyonu kurmak için evini sattı

Gökova depremini 13 saat öncesinden tahmin eden deprem uzmanı Kadir Sütçü, meteoroloji istasyonu kurmak için İstanbul Kağıthane'deki dairesini 460 bin liraya sattı.

Meteoroloji istasyonu kurmak için evini sattı
Yayınlanma:
Güncelleme:

İstasyonda aynı zamanda eğitimler de vereceklerini aktaran Sütçü, "Dünyadaki jeolojik doğa olayı olandepremlerin meteorolojik olayları meydana getirdiğinin tam olarak ispatını yapacağız" dedi.

Gökova Körfezi'ndeki 6.6 büyüklüğündeki depremi 13 saat öncesinden tahmin edip internet sitesinde yayımlamasıyla dikkat çeken deprem uzmanı Kadir Sütçü, Sarıyer'deki Deprem Tahmin İstasyonu Karınca Laboratuvarı'na ek olarak meteoroloji istasyonu kurabilmek için Kağıthane'deki dairesini 460 bin liraya sattı.
Meteorolojik olaylarla depremlerin doğrudan bağlantısı olduğunu belirten Kadir Sütçü, dünya üzerindeki 'Sütçü bulutları' adını verdiği patentli bulutlarla olası depremleri tahmin ettiğini söyledi.

Meteoroloji istasyonu kurabilmek için gerekli izinleri aldıklarını ve istasyon sayesinde kurumsallık kazanacaklarını dile getiren Sütçü, aletlerin 20 bin, bilgisayar donanım ve yazılımlarının 50 bin lira maliyeti olduğunu kaydetti. Eşi ve oğluyla birlikte çalıştıklarını aktaran Sütçü, dünyadaki 9 fay yoğunluğu için 3 sismolog ve meteorolog istihdam edeceklerini, 320 metrekarelik eğitim alanı ve ekstra donanımlarla birlikte yapacakları yatırımın 200 bin lirayı aşacağını bildirdi.

İstasyonda eğitim de vereceklerini dile getiren Sütçü, “Dünyadaki jeolojik doğa olayı olan depremlerin meteorolojik olayları meydana getirdiğinin tam olarak ispatını yapacağız. Ondan sonra da depremlerin her meteoroloji istasyonunda tahmini yapılabilecek şekilde oradaki çalışanların eğitimini yapacağız. Burası bir üs, merkez olacak. Türkiye'deki meteorologların yanı sıra yakın komşumuz ülkelere de eğitim vereceğiz” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.