MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldız: HÜDA PAR listeden aday

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada, Hüda Par'ın ittifak protokolünde adı geçen bir parti olmadığını belirtti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldız: HÜDA PAR listeden aday
Yayınlanma:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada, Hüda Par'ın ittifak protokolünde adı geçen bir parti olmadığını belirtti. Sadece 'AK Parti'yi destekliyoruz' dediklerini, listeye aday olduklarını, o kadar olduğunu söyledi. Daha sonraki açıklamalarını gözlemlediklerini ve artık devlet ve cumhuriyet konusunda uzlaşmacı bir tavır sergilediklerini gördüklerini ifade etti.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz ile yapılan röportajda anket konusuna değinildi.

Saymaz'ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

Bu sonucu öngördünüz mü?

Daha yüksek bir sonuç bekliyorduk. Araştırma şirketlerinin MHP'ye karşı ideolojik bir yaklaşımı var. Bazıları düşmanlık gösteriyor, bazıları çıkar karşılığında sayıları düşürüyor. Bu sadece bir seçim olsaydı, bunu bir hata payı olarak anlardım. Anket firmaları bu çalışmaları yapmaya başladıklarından beri, MHP'yi ya önemli ölçüde düşük ya da gerçek desteğin yarısında ya da üçte birinde gösteriyorlar. 1999'da bize %7 gösterdiler ama biz %18 aldık. Böyle bir hata payı açıklanamaz.

Milliyetçilikte de bir yükseliş gözlemliyor musunuz?

Türkiye'de zaten böyle bir potansiyel var. İkinci tura çıktığımızda görünür hale geldi.

Oyları kimden aldınız?

Taraftarlarımızdan oy aldık. Sokaklarda “AK Partiliyim ama milletvekilliği seçimlerinde oyumu MHP'ye vereceğim” diyenleri duyduk. Ancak, gerçek bu değil. Beş milyona yakın yeni seçmen var. İnsanlar, ilk kez oy kullananların %35'inin milliyetçi olduğunu unutuyor.

Bu yorumun sebebi Oğan'ın adaylığı olabilir mi?

Muharrem İnce çekilmeseydi aynı yüzdeyi alacak mıydı? Bu %5 Zafer Partisi'nin oyu değildir.

Oğan'ın oylarını nasıl yorumluyorsunuz?

Protesto oyları, Suriye karşıtlığı nedeniyle verilen milliyetçi oylar ve İnce'nin çekilmesidir. Homojen bir yapı değildir.

Oğan, taraftarlarını etkileyebilecek mi?

Hangi çağda yaşıyoruz? Yıllardır aynı partiye oy veriyor olsalardı diyebilirdim ama bir kez oy vermiş insanları sürü olarak görmek doğru değil.

Hüda Par size meydan okudu mu?

Hayır, Hüda Par ittifak protokolümüzde adı geçen bir taraf değil. 'AK Parti'yi destekliyoruz' dediler, listeye aday oldular, o kadar. Sonraki açıklamalarına baktık ve artık devlet ve cumhuriyet konusunda uzlaşmacı bir tavır sergilediklerini gördük.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.