MİT'in, DAEŞ sözde lideri El Kureyşi operasyonu

MİT’in Suriye’de bir süredir takibinde olan DEAŞ’ın sözde lideri Ebu Hüseyin El-Kureyşi’yi etkisiz hale getirdiği operasyonun detayları ortaya çıktı.

MİT'in, DAEŞ sözde lideri El Kureyşi operasyonu
Yayınlanma:

MİT operasyon ekiplerinin 4 saat süren operasyonu sonucu, teslim olmayı reddeden Kureyşi’nin üzerindeki intihar yeleğini patlattığı öğrenildi.

MİT’in düzenlediği operasyon ile ilgili dün canlı yayında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT'în DEAŞ'ın sözde liderini etkisiz hale getirdiğini belirtti. Erdoğan, "Terörle mücadele büyük ve güçlü Türkiye vatandaşları için gurur kaynağıdır. Terör örgütlerini sindirdik. Bu mücadele Avrupa'nın güvenliğine de katkı sağlıyor ama bunun farkında değiller. PKK/PYD ile sonuç alıcı mücadele eden tek ülke biziz NATO içerisinde. MİT, DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin el- Kureyşi'yi uzun süredir takip ediyordu. Bu şahıs dün Suriye'de etkisiz hale getirildi" açıklamasını yaptı.

Detaylar gün yüzüne çıktı:

Güvenlik kaynaklarından öğrenilen bilgilere göre, "DEAŞ'ın sözde yeni halifesi" Ebu Hüseyin El-Kureyşi’nin sık sık konum değiştirdiği öğrenildi. Son olarak Suriye’nin kuzeyindeki Afrin Cinderes’te olduğu ve tekrar yer değiştireceği bilgisini alan MİT, teröristin bulunduğu eve operasyon düzenledi. Operasyon 29 Nisan’da düzenlendi.

Teslim ol çağrısına cevap vermeyen terörist, içinde gizlenmiş yeraltı sığınağı olan bir evde saklanıyordu. Ekipler çağrıya cevapsız kalan teröristi yakalamak için operasyon başlattı. MİT’in özel operasyon ekipleri, önce evin bahçe duvarını, ardından da arka giriş kapıları ve yan duvarlarını patlatarak binaya girdi. El Kureyşi yakalanacağını anlayınca üzerindeki intihar yeleğini patlattı ve hayatına son verdi. MİT ekipleri operasyonda sivillere zarar gelmediğini bildirdi.

el.jpg

10 yıldır örgütün içinde

Ebu Hüseyin El Hüseyni El Kureyşi terör örgütüne 2013 yılında katılmıştı. 10 yıldır örgütte olan terörist, kısa sürede örgüt içinde üst düzey görevlere yükseldi. Önceki sözde lider Ebu Hasan El’in öldürülmesi sonrası 30 Kasım 2022’de sözde yeni halife ilan edilmişti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.