Mülteci kadınlar tarafından dikilen gelinlikler Ankara’da sergileniyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) işbirliği ile yürütülen “Mültecileri Güçlendirme Projesi” kapsamında dikilen gelinlikler ilk kez ANKAmall’da görücüye çıktı.

Mülteci kadınlar tarafından dikilen gelinlikler Ankara’da sergileniyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) işbirliği ile yürütülen “Mültecileri Güçlendirme Projesi” kapsamında dikilen gelinlikler ilk kez ANKAmall’da görücüye çıktı. Uzun zamandır çalışmaları yürütülen ve kadınları üretime teşvik ederek meslek kazandırmayı amaçlayan proje kapsamında dikilen gelinlerin sergisinin açılışı büyük bir katılımla gerçekleşti.

ABB Genel Sekreter Yardımcısı Faruk Çınkı ve BMMYK Türkiye Temsilci Yardımcısı Daniela Cicchella tarafından açılışı yapılan sergiye Kadın Çalışmaları Birim Şefi Şenay Yılmaz, proje yetkilileri, ANKAmall yönetimi, eğitmenler, kursiyerler ve ziyaretçiler katıldı. Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Çınkı, “Resmi rakamlara göre günümüzde mülteci koruma altındaki Suriyeli sayısı 3 milyon 700 bin civarına ulaşmış bulunmakta. Bu sayının 2 milyon 600 bin kişi civarını kadın ve çocuk oluşturuyor. Ankara’da ikamet eden konuklarımız arasında 150 bin kişi yaşıyor. Bu tablo karşısında Belediyemiz pek çok kurum ve kuruluşla olduğu gibi BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ile de iş birliği içerisinde çalışıyor. Söz konusu projemiz kapsamında Meslek Edindirme Şube Müdürlüğümüz Altındağ BELMEK kursuyla 67 kadına drapaj tekniğiyle gelinlik dikiminin eğitimini vererek hem onların meslek kazanmasını hem de sosyal hayatın içine daha fazla girebilmelerine katkı sağlamıştır. Sergimiz sonrası ürünlerin satışı da yapılarak geliri mülteci kadınlara verilecektir. Projeye katkı veren herkese ve bu güzel projeye ev sahipliği yapan ANKAmall’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Açılışta konuşma yapan Cicchella ise “Öncelikli olarak hedefimiz hem mülteci hem de ev sahibi topluluk üyelerini, korunma ihtiyaçlarının ele alınmasında destek olarak, becerilerini, özgüvenlerini, geçim kaynaklarını ve sosyal uyumlarını güçlendirmek için öğretim ve mesleki eğitim yoluyla gerçekleştirilen “mültecilerin güçlendirilmesi” ve “Uluslararası Mesleki Eğitim Merkezi” uygulamaları… Bu proje için ABB’ye teşekkür ediyorum.  Bu girişimler sayesinde Ankara’da yüzlerce genç kız ve kadın eğitim ve korunmayla ilgili diğer ihtiyaçlar da dahil olmak üzere destekleniyor” dedi. Mülteci kadınların istihdamının desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen projede dikilen 30’a yakın gelinlik, ANKAmall’da ziyaretçilerini bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.