Murat Ertan: Erdoğan dünyada beden dilini en iyi kullananlardan biri

Eğitim ve Davranış Bilimleri Uzmanı Murat Ertan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyada beden dilini en iyi kullananlardan biri oldugunu söyledi.

Murat Ertan: Erdoğan dünyada beden dilini en iyi kullananlardan biri
Yayınlanma:
Güncelleme:

Eğitim ve Davranış Bilimleri Uzmanı Murat Ertan, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir defa boy avantajı var. Araştırmalar dünyada tüm uzun boyluların, güzellerin ve yakışıklıların diğerlerinden daha öne çıktığını gösteriyor. Hep güçlüler lider olarak görülmek istenir, kimse güçsüzü lider görmek istemez. Önünde yürüyen insanlardan cesaret alır ve onunla kendini bulur aslında. Örneğin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ellerinin açık olması 'sizi kucaklıyorum, samimiyim, dürüstüm' mesajı verir" dedi.

beden-dili-4.jpg

Beden dili üzerinde birçok çalışmanın yapıldığı bir iletişim aracıdır. Hatta iletişimimizde çoğu zaman ne söylediğimizden ziyade hangi beden dilini kullandığımız daha önemli. Beden dili hareketleri ve anlamları bir çok ülkeye göre farklılıklar gösterebilirken, aynı zamanda evrensel bir beden dilinden de bahsedebiliriz. Salt evrensellikle ya da kültürle değişen beden dilinin yanı sıra bir de toplumsal cinsiyetimiz ile alakalı bir beden dili var. İletişim, beden dili, algı yönetimi ve görgü kuralları gibi konularda Türkiye'de 700 bin kişiye verdiği eğitimlerle bilinen Eğitim ve Davranış Bilimleri Uzmanı Murat Ertan beden diline dair tüm detayları İhlas Haber Ajansı'na (İHA) aktardı.

Dünyada yapılan araştırmalar çerçevesinde iletişimde sözlerin yüzde 7, ses tonunun yüzde 38, beden dilinin ise yüzde 55 olarak etkilediğini ifade eden Ertan, "Bir bakışınız, dudağınızın bir hareketi, bir vurgunuz, bir el hareketiniz elinizin açık veya kapalı olması bir mesaj veriyor. Dünyanın her yerinde ayrı ayrı kavramlar olduğu gibi ülkemiz için de ayrı ayrı kavramlar var. Beden dili bölgesel kavramlara ayrılabiliyor veya kültürle değişebiliyor" şeklinde konuştu. İHA

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.