Mustafa Necati Evi’nin isim değişikliği tartışmaları sürüyor

Cumhuriyet’in ilk Milli Eğitim Bakanlarından olan Mustafa Necati’nin adını taşıyan tarihi “Mustafa Necati Kültür Evi” binasına yazar Nuri Pakdil’in adının verilmesi tartışmaları sürüyor.

Mustafa Necati Evi’nin isim değişikliği tartışmaları sürüyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan ve Cumhuriyet’in ilk Milli Eğitim Bakanlarından olan Mustafa Necati’nin adını taşıyan tarihi “Mustafa Necati Kültür Evi” binasına yazar Nuri Pakdil’in adının verilmesi tartışmaları sürüyor.

TEMSİLİ TOPLANTI

Ankara kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, bakanlık tarafından ismi değiştirilen Mustafa Necati Evi’nin yeniden eski ismine kavuşması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Başkan Metin Özaslan son olarak Ankara Konağı’nda Mustafa Necati Evi isminin değiştirilmesi konusunda temsili bir grupla toplantı yaparak hem fikir alış verişinde bulundu hem de gelinen son durumu değerlendirdi. Ankara Kulübü ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Parlamenterler Birliği eski Başkanı Hasan Korkmazcan, Ankara Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Ankara önceki dönem milletvekillerinden Şevket Bülent Yahnici, BAM Onur Kurulu Üyesi e. Müsteşar Ali Helvacı ve çeşitli derneklerden temsilciler katıldı. Pandemi nedeniyle sınırlı tutulan toplantıya katılamasalar da çok sayıda eski Meclis Başkanı, bakan, milletvekili, STK başkanı ve kamuoyu önderi her türlü desteğe hazır olduklarını ve alınacak her türlü karara imza atacaklarını bildirdiler.

mustafa-necati-evi1.jpg

İZLENECEK YOLLAR VE YASAL SÜREÇ ELE ALINDI

Toplantıda Mustafa Necati Evi konusunda izlenecek yasal ve toplumsal süreçler yanında, yine geçtiğimiz hafta Ömer Halisdemirlerin, Fethi Sekinlerin ve nice vatan evladının ilham kaynağı olan Kurtuluş Savaşımızın efsane şehidi Albay Reşat Çiğiltepe'nin adını taşıyan Mamak Çiğiltepe Ortaokulunun isminin değiştirilmesi konusu da gündeme geldi. Bir sonraki toplantımız yine pandemi koşullarına uygun olarak bu hafta perşembe günü gerçekleştirilecek. Ankara kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, “Toplantıya fiziken katılan dostlarımız yanında aklı, gönlü bizimle olan tüm dostlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

MUSTAFA NECATİ EVİ NURİ PAKDİL EVİ OLAMAZ

Ankara kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan konuyla ilgili olarak şunları söyledi, “Mustafa Necati Evi "Atatürk, Cumhuriyet ve Başkent Ankara" üçlemesinin önemli yapıtaşlarından biridir. Mesele sadece bir binanın adını değiştirme olayı değildir. Mesele birbirini tamamlayan bu ayrılmaz üçlünün yapı bütünlüğünü bozmaya yönelik son çeyrek yüzyıl boyunca sürdürülegelen hamlelerin bir devamıdır. Özellikle ve özellikle büyük Atatürk'ün milletimize emaneti olan Başkent Ankara'da bu tarz psikolojik harp mahiyeti taşıyan hamleler sistemli ve bilinçli olarak sürdürülmektedir” dedi.

mustafa-necati-evi2.jpg

“Ancak bilinmelidir ki atalarına, uzak yakın ecdadına ve özellikle kurtarıcılarına, kurucularına söverek, isimlerini silerek, köklerini kökenlerini aşağılayarak, milli gün ve değerlerini çiğneyerek hiçbir millet bir milim mesafe alamamış, ağızlara pelesenk olmuş milli birlik ve beraberliği sağlayamamıştır” diyen Başkan Metin Özaslan, “Atatürk, Cumhuriyet ve Başkent Ankara sevdalılarının ve aynı zamanda bu ülkenin tarihi, kültürel, milli birliğine ve bütünlüğüne içtenlikle inanan tüm Başkentlilerin ve vatandaşlarımızın konuya sahip çıkması önem taşımaktadır. Bu ülkeyi yönetme sorumluluğu taşıyan herkes, her kesim bilmelidir ki milli ve manevi değerlerimiz üzerinden kutuplaştırma girişimlerinden ve gerginlik çıkarma hamlelerinden tüm toplum gerim gerim gerildi, yoruldu artık. Yöneticilerimiz şundan emin olsun ki bu ülkede tüm vatandaşlarımız artık huzur istiyor, barış istiyor, kardeşlik istiyor, milli birlik ve beraberlik istiyor... Ve tabi ki aş istiyor, iş istiyor, kendileri ve çocukları için sağlıklı, mutlu, güvenli bir gelecek istiyor” diyerek sözlerini tamamladı,

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.