Otogarlarda seçim yoğunluğu: Biletler hemen tükeniyor ek seferler konuldu

İstanbul Esenler 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda seçim trafiği yoğun bir şekilde devam ediyor. Biletler erkenden tüketti. Otobüs firmaları da ek seferler koymak zorunda kaldı.

Otogarlarda seçim yoğunluğu: Biletler hemen tükeniyor ek seferler konuldu
Yayınlanma:

Tüm Otobüsler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, bazı firmaların seçime özel seferler eklediğini ve asıl yoğunluğun perşembe, cuma ve cumartesi günleri yaşanacağını belirtti.

DEPREM BÖLGESİNDE TÜM OTOBÜSLER DOLU

Yıldırım, "Bugüne kadar İstanbul'dan şehir dışına gidişler normaldi ama yarından itibaren bir hareketlilik başlıyor. Zaten normal seferler dolu, ek seferler yapılmaya başlandı. Buna Perşembe, Cuma, Cumartesi de dahil olacak. Anadolu'dan İstanbul'a gelenler de var.Şu anda deprem bölgesindeki otobüslerin çoğu dolu.Deprem bölgesinde oy kullanacak kişiler arasındaki hareketlilik daha fazla.Başka şehirlerde de var ama deprem bölgesi daha yoğun, ve daha fazla ek sefer almaya başladı."

5-6 GÜNLÜK BİR YOĞUNLUK YAŞANACAK

Yıldırım, şehir dışından gelenler arasında öğrencilerin de olduğunu ve siyasi partilerin seçmen taşımak için otobüs kiraladıklarını bunun piyasayı biraz etkilediğini ancak Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri seferlerin şimdiden dolu olduğunu belirtti. Pazartesi, Salı, Çarşamba ve hatta Pazar akşamları Anadolu'dan dönüşler de olacak. Toplamda seçimle ilgili 5-6 günlük bir yoğunluk yaşanacak gibi görünüyor. Depremzedelerin tekrar oy kullanmak için başka şehirlere taşınması deprem bölgesindeki seyahatleri de etkiliyor. Bakanlık fiyatları sıkı bir şekilde takip ediyor. Hiç kimsenin Ulaştırma Bakanlığı'ndan onaylanmayan fiyatları kullanmaya hakkı yoktur. Şu anda normal fiyatlar uygulanıyor. Petrol fiyatlarında düşüş oldu, dolayısıyla şirketlerimiz fırsatçı bir durumda değil. Korsan taşımacılığına dikkat etmek gerekiyor. Otogar dışından yapılan kaçak seferlere de dikkat edilmesi önemlidir."

BAZI KİŞİLER BİLETLERİNİ SATIN ALDI

Kahramanmaraş'a yolcu taşıyan şirketin işletmecisi Bayram Kılıç, "Deprem nedeniyle buraya gelen ve şimdi oy kullanmak için seçim bölgelerine gidenlerle günübirlik arabalarımız doldu. Konteynerlerde yaşayanlar var. ve yakınları onları ziyarete geliyorlar. Şu sıralar seçim nedeniyle daha yoğun. 12-13 Mayıs biletleri tükendi, bazıları şimdiden biletini aldı." Alaattin Çendek, "Son 2-3 gündür buradan Anadolu'ya seçim için gidenler de var. Ancak istenilen potansiyelde değil. Belediye, mahalle seçimi gibi değil. meclisi seçecek, gidenler kendi imkanlarıyla gitme mücadelesi veriyor. 11-12-13 Mayıs biletleri satılıyor, satışlar devam ediyor."

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.