Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç:Amerika, Türkiye’ye hukuk dersi veremez

Öz İplik-İş Sendikası genel başkanı Murat İnanç, ABD’nin Türkiye hakkındaki skandal yaptırım kararına ilişkin açıklamalarda bulundu:

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç:Amerika, Türkiye’ye hukuk dersi veremez
Yayınlanma:
Güncelleme:

Başkan  İnanç'ın yaptığı açıklama da “Amerika Birleşik Devletleri kendisini dünyanın kabadayısı olarak görüyor. Hukuk tanımaz üslubuyla Türkiye’ye gözdağı vermek istiyor. Tarih boyunca Osmanlı’ya 29 yıl vergi ödeyen Amerika, kendi içindeki suçluları barındırırken “hukuk” diyen Amerika, Türkiye’ye hukuk dersi veremez!

Amerika’nın demokrasi ve hukuk getirdiği ülkeleri hepimiz biliyoruz. Afganistan’dan, Irak’tan biliyoruz. Suriye’den, Libya’dan biliyoruz. Brunson, Türk yargısı tarafından suçlu görülürse cezasını çekecek, suçlu görülmezse serbest bırakılacak. Bunun kararını Türk yargısı verecektir. Amerikalı yetkililer, Türkiye’yi başka ülkelerle karşılaştırmasın. Bu milletin tarihinde zor zamanlarda kenetlenme ve mücadele etme bilinci vardır ve sonucu zaferlerle doludur. Bir zaferi de Amerika’ya karşı yazdırmak isterlerse hodri meydan diyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.