Öz İplik İş’ten Türkiye’de bir ilk

Dünya genelinde 26 ülkeden 38 sendika ile ortak olan Global Deal’e Türkiye’den katılan ilk sendika Öz İplik İş Sendikası oldu…

Öz İplik İş’ten Türkiye’de bir ilk
Yayınlanma:

Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, Türkiye’de sosyal diyaloğun öneminin anlaşılması ve ortaklıkların geliştirilmesi için örnek bir adım atarak, Global Deal’a katılan Türkiye’den ilk ve tek sendika olduklarını söyledi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Ay, şu değerlendirmede bulundu:

YENİ BİR YOLA GİRMİŞ BULUNUYORUZ…

“Öz İplik İş Sendikası olarak, çalışma hayatıyla ilgili ortak çıkarları ilgilendiren konularda hükümet, işveren ve işçi temsilcileri arasındaki müzakereleri ve istişareleri iyileştirmeye devam etmek, emek ve sermaye arasında yeni ve daha iyi bir anlayışı ve diyaloğu geliştirmeyi hedefliyoruz. İnsana yakışır iş elde etmenin ve iş kalitesini istikrarlı bir şekilde iyileştirmenin bir yolu olarak işgücü piyasasındaki sosyal diyaloğu geliştirmeyi önemli görüyoruz. Bu nedenle ortak anlayışla sosyal diyaloğu güçlendirecek yeni bir yola girmiş bulunuyoruz.

Birleşmiş Milletler 2030 sürdürülebilir kalkınma hedefleri arasında yer alan insana yakışır iş ve ekonomik büyüme ilkesini benimseyen sendikamız Öz İplik İş, ülkemizde sosyal diyaloğun öneminin anlaşılması ve ortaklıkların geliştirilmesi için örnek bir adım atarak, Global Deal’a katılan Türkiye’den ilk ve tek sendika olmuştur.

KAPSAYICI BÜYÜMEYE KATKI…

26 ülkeden 38 sendika ile ortak olan Global Deal girişimi; hükümetleri, işletmeleri, sendikaları ve diğer kuruluşları sosyal diyaloğu geliştirmeye yönelik taahhütlerde bulunmaya teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Sosyal diyalog, ekonomik ve sosyal politikayla ilgili ortak çıkarlara ilişkin konularda hükümetlerin, işverenlerin ve işçilerin temsilcileri arasında veya bunlar arasında her türlü müzakere, danışma veya bilgi alışverişini içeren girişim, etkili sosyal diyalog, insana yakışır işlere, kaliteli işlere dolayısıyla daha fazla eşitliğe ve kapsayıcı büyümeye katkıda bulunmaktadır.

SOSYAL DİYALOG VURGUSU

Sendikamız bu girişime dahil olarak, toplu iş sözleşmelerinde yürüttüğü ikili sosyal diyaloğun yanı sıra kadına yönelik şiddet ve tacizin önlenmesi, cinsiyet eşitliği ve adil iş ücretleri, sosyal diyalog yoluyla kadın istihdamının artırılması ve kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi gibi konularda yürüttüğü projeler ve her alanda başvurduğu sosyal diyaloğu en üste düzeye taşıdı.

Öz İplik İş’in Global Deal konusundaki kararlılığı, tüm sendikalara örnek olacak niteliktedir.”

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.