Özel öğrenci yurtlarından öğrencilere ücret şoku!

Korona virüsü tedbirleri kapsamında üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi hem özel hem de Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarının boş kalmasına neden oldu.

Özel öğrenci yurtlarından öğrencilere ücret şoku!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yurtların boş kalmasına rağmen özel yurt işletmelerinin öğrencilerden yurt ücreti talep etmesi öğrenci ailelerini zora soktu. Tepki ile karşılanan bu istek karşısında yurt kayıtlarını sildirmek isteyen vatandaştan yıllık yurt ücretinin yüzde 30’unun talep edilmesi ise yeni bir sorunu daha ortaya çıkardı. Kalmadığı yurdun parasını ödemek istemeyen velilere icra baskısı yapan bazı işletmeciler, işi icraya taşımakla velileri tehdit etti. Aileler öğrencilerin mağdur olmaması adına yetkili kurum ve kuruluşlardan yardım bekliyor.

YURTTA KALMADIKLARI HALDE ÜCRET İSTİYORLAR
Gazetemize bu konuda ulaşan öğrenci velileri, kendilerinden yurtlarda kalmadıkları halde yurt ücretlerinin ödenmesinin talep edildiğine yönelik bilgiler verdi. Öğrenci velileri, öğrencilerin yurtları kullanmadığı için yurt işletmelerine ödeme yapmak istemiyor. Hatta yurttan kayıtlarının silinmesini istiyor. Bu durumda da işletmeciler, öğrenci velilerinden bir yıllık sözleşme bedelinin yüzde 30’luk ücretini istemesi öğrenci ailelerini zor durumda bırakıyor. Diğer taraftan üniversitelerin bahar döneminin sona ermesi ile birlikte özel öğrenci yurtları ciddi bir sıkıntı yaşıyor. Özel öğrenci yurtları ve öğrencilerin mağdur olmaması adına her iki tarafta yetkili kurum ve kuruluşlardan yardım bekliyor. 

Özel yurtların durumuna dair resmi makamlardan bir açıklama yapılmaması ve özel yurt işletmelerinin öğrencilerden yurt ücretlerini istemesi yeni bir sorunu doğurdu. Birçok öğrenci zor durumda kaldıklarını ve bu ücretleri verme imkanlarının olmadığını belirtti.

HAYATLARIMIZ ZORLAŞTI
Gazetemize açıklamada bulunan müzik bölüm öğrencisi A.S şunları söyledi, “Yurtlarımızdan gece yarısı apar topar çıkarıldık ve eşyalarımız dahi toplamadan ayrılmak zorunda kaldık. Devletimiz korona virüs nedeniyle böyle bir karar aldı bunu saygıyla karşılıyoruz. Bu korona virüs nedeniyle yurtlarda herhangi bir önlem alınmadığı ve hayatlarının zorlaştığını söyledi. Yemekhanede yemek bile verilmemeye başlandığını ifade eden öğrenci, “Onun yerine besin değeri düşük kumanya gibi şeyler dağıtılmaya başlandı. Yiyecek ve temizlik ihtiyacımız karşılansaydı yurtta kalır evimize dönmezdik açıkçası. Çünkü yurt aynı zamanda evimiz. Ancak evimize gereken önem gösterilmedi” diyerek hem yurt içerisinde hem de okul genelinde alınan önemlerin yetersizliğine değindi.

Kaynak:Basın Bülteni

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.