Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ile planlanan görüşmeyi anlattı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştireceği görüşme öncesinde gündemi netleştirmek üzere önceki genel başkanlarla bir araya geleceklerini belirtti.

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ile planlanan görüşmeyi anlattı
Yayınlanma:

Görüşmenin nasıl gerçekleşeceğine dair ise devlet geleneğine ve siyasi kültüre uygun bir yaklaşım benimsediklerini vurguladı. Özel, bu sürecin belki kısa bir ön müzakereyle başlayabileceğini, ardından görüşmenin gerçekleştirileceğini ifade etti. Ancak görüşme gündemini açıklamanın, Cumhurbaşkanına açık bir mektup niteliği taşıyabileceğine dikkat çekti.

Anayasa değişikliği konusunda da Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dinlemek gerektiğini ve iktidarın anayasal kurallara uyum sağlaması durumunda müzakerelere katkı sunacaklarını belirtti. Erken seçim talebinin seçmene saygısızlık olacağını ve milletin isteği olmadan erken seçim istemeyeceklerini vurguladı.

Görüşmenin ardından tekrar bir araya gelip gelmeyeceklerine yönelik soruya ise Özel, bu durumun iki tarafın da memnuniyetine bağlı olduğunu ifade etti. Siyasette her iki tarafın memnun olması ve toplumun da bu durumdan mutlu olması gerektiğini söyledi. Özel, tekrarlanacak ve sonuç alınabilecek bir görüşmeyi umduğunu dile getirdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.