PMD demokrasi tarihine tanıklık etti!

Kurulduğu tarihten itibaren darbelere, muhtıralara, parlamento çatısı altındaki bütün gelişmelere tanıklık eden Parlamento Muhabirleri Derneği’nin 60. Kuruluş yıldönümü TBMM’de düzenlenen törenle kutlandı.

PMD demokrasi tarihine tanıklık etti!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Parlamento Muhabirleri Derneğinin (PMD) 60. Kuruluş Yıldönümü kutlandı. PMD yönetimi ve Parlamento muhabirlerinin Anıtkabir’i ziyaretiyle başlayan tören TBMM tören salonunda yapılan konuşmalarla devam etti.

adsiz-tasarim-30.jpg

PARLAMENTO MUHABİRLİĞİ UZMANLIK GEREKTİRİR

TBMM’de temsil edilen bütün siyasi parti temsilcilerinin katıldığı törende PMD tarihiyle ilgili kısa bir belgesel gösteriminden sonra ilk konuşmayı 60 yıllık PMD üyesi ve ikinci başkan sıfatıyla Gazeteci Can Pulak yaptı. Parlamento muhabirlerinin adeta bir uzman gibi olmak zorunda olduğunu anımsatan Pulak, “Parlamento muhabirliği uzmanlık gerektirir. Benim dönemimde 10 yıl basın kartı taşımayan Parlamento muhabiri olamazdı. Şimdi bu 5 yıla indi. Parlamento muhabirliği mesleğin en üst noktasıdır” dedi.

adsiz-tasarim-32.jpg

PMD Başkanı Kemal Aktaş 29 Nisan 1964'te kurulan PMD’nin dünyada bir ilk olduğunu ve o dönem eşi benzeri bulunmadığını anlattı.

adsiz-tasarim-31.jpg

TBMM’DE ÇALIŞMAK ZORDUR

TBMM Genel Sekreteri Salih Kumbuzoğlu ise konuşmasında PMD muhabirliğinin çok özel olduğunu belirterek “tek bir cümlesinin bile manşet olduğu bir iş yapıyor PMD muhabirleri. Tek bir cümlenin bile manşet olduğu alanda çalışmak zordur. Dünya TBMM’yi sizin kaleminizden sizin vizörünüzden görüyor, tanıyor. Demokrasi tarihimize katkı yapmaya devam edeceksiniz." dedi.

adsiz-tasarim-33.jpg

GAZETECİLİK HAYAT BİÇİMİDİR

Kendisi de eski bir gazeteci olan TBMM Djital Mecralar Komisyonu Başkanı ve Hatay Milletvekili Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Parlamento muhabirliğinin özel bir alan olduğunu deneyim ve bilgi gerektirdiğini söyledi. Teknolojik döneme rağmen gazeteciliğin hiçbir zaman önemini yitirmeyeceğini anlatan Yayman, Parlamento muhabirliğinin bu meslek içinde biraz daha öne çıktığını ifade etti. Parlamento muhabirleri derneğinin aslında yakın tarihe tanıklık ettiğini, de anlatan Yayman “PMD tanıklığa devam edecek” diye konuştu. Törende siyasi partilerin temsilcileri de birer konuşma yaptı.

PMD KURUCULARI

Parlamento Muhabirleri Derneği 29 Nisan 1964 yılında kuruldu. Kurucuları dönemin Cumhuriyet Gazetesi’nden merhum Sait Arif TerzioğluHaber Ajansı’ndan Behiç Ekşi, Yeni İstanbul Gazetesi’nden merhum Muzaffer Yılbar, Milliyet Gazetesi’nden Orhan Tokatlı, Son Havadis Gazetesi’nden, Abdullah Uraz Yarın Dergisi’nden merhum Müfit Duru, Yankı Dergisi’nden Muammer Taylak ve Tercüman Gazetesi’nden merhum Åžemsi Kuseyri.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.