Prof. Hobikoğlu Merkez Bankası Meclisi'ne seçildi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırşehir eski Milletvekili Mustafa Haykır’ın kızı Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu, Merkez Bankası Meclis üyeliğine seçildi.

Prof. Hobikoğlu Merkez Bankası Meclisi'ne seçildi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırşehir eski Milletvekili Mustafa Haykır’ın kızı Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu, Merkez Bankası Meclis üyeliğine seçildi.

Merkez Bankası Olağan Genel Kurul Toplantısı, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal başkanlığında gerçekleştirildi. Devlet üniversitesinde görevli isimlerin görevlerini sürdürerek banka meclisine seçilebilmesinin yolunun kararnameyle açılmasının ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde görevli Prof. Elif Haykır Hobikoğlu banka meclisine seçildi.

2023’E KADAR GÖREVİNİ SÜRDÜRECEK

Resmi Gazete'de önceki gün yayınlanan ve devlet üniversitesinden atanacak öğretim üyesinin her iki görevi birlikte sürdürebilmesine yasal zemin sağlayan kararname sonrası Merkez Bankası'nın olağan genel kurulunda eski Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırşehir Milletvekili Mustafa Haykır’ın kızı Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu, 20 bin 80 oyla Banka Meclisi üyeliğine seçildi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü Teknoloji ve Sanayi İktisadi Ana Bilim Dalı’nda görevli olan Hobikoğlu hem Merkez Bankası’nda hem de üniversitedeki görevine devam edebilecek. Hobikoğlu 30 Nisan 2023’e kadar Merkez Bankası’ndaki görevini sürdürecek. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde görevli olan Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu İstanbul Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürlüğü görevini yürütüyor.

PROF. DR. ELİF HAYKIR HOBİKOĞLU KİMDİR?

Aslen Kırşehirli olan 1977 yılında Ankara’da doğan Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu, 1999 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldu.

Akademik kariyerine İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak başladı. 2003 yılında yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Ekonomi alanında yüksek lisansını tamamladı. 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Ensti̇tüsü İktisat Bölümü, İktisat Bilim Dalından Doktora derecesi aldı. 2014 yılında Makro İktisat Alanında Doçent unvanı aldı. Halen İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesine Profesör olarak çalışmaktadır.

Makro İktisat, para politikaları, davranışsal finans, büyüme ve kalkınma alanlarında çok sayıda kitap ve akademik çalışmaları bulmaktadır. Hobikoğlu evli ve üç çocuk annesidir.

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.