RTÜK'ten seçim adımını attı: Ağır yaptırımlar geliyor!

RTÜK, seçim yayınlarına ilişkin kurulların YSK tarafından edildiğini hatırlattı. RTÜK, "Yayın yasağına uymayan kuruluşlar hakkında en ağır yaptırımlar uygulanacaktır" dedi.

RTÜK'ten seçim adımını attı: Ağır yaptırımlar geliyor!
Yayınlanma:

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) düzenli olarak yaptığı seçim propagandası yayınları ve seçim haberlerinin sunumuna ilişkin esaslara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 14 Mayıs'ta yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Bilindiği üzere seçime 10 gün kala kamuoyu yoklamaları, kamuoyu yoklamaları ve tahminler sözlü ve görsel basında yayınlanamaz. Siyasi mitingler saat 18:00'e kadar yayınlanabilecek. Cumartesi günü. Ancak, gazeteci ve akademisyen gibi aday olmayan konukların da yer aldığı tartışma programlarına seçimden önceki gün saat 18:00'den sonra izin verilmektedir.

YSK kararlarına göre seçimler ve sonuçları ile ilgili tahmin ve yorumların saat 18.00'e kadar yayınlanması yasaktır. seçim gününde. 18:00 arası ve 21:00 seçim günü sadece YSK tarafından sağlanan seçim haber ve duyuruları yayınlanabilecektir. Sandıkların kapatılmasından sonra, halkı yanıltarak yanlış bilgi vererek halkı manipüle etmeye yönelik yayınlar kesinlikle yasaktır. Yayınlarla ilgili tüm kısıtlamalar saat 21:00'de kaldırılacaktır. 14 Mayıs'ta ama YSK bu sefer ileri götürebilir. Bu kurallara uymayan yayıncılar ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalacak. RTÜK, tüm yayıncı kuruluşların bu kurallara sıkı sıkıya uymasını beklemektedir ve herhangi bir yayın kuruluşunun YSK tarafından açıklanan seçim takvimini ihlal etmesi durumunda gerekli tedbirleri alacaktır.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.