Seçim günü Ankara’da hangi mekanlar kapalı? AVM, kafe ve eğlence mekanları saat kaça kadar kapalı?

Seçim günü Ankara’da hangi mekanlar kapalı olacak? AVM ve kafeler saat kaça kadar kapalı olacak? Merak ediliyor. İşte detaylar…

Seçim günü Ankara’da hangi mekanlar kapalı? AVM, kafe ve eğlence mekanları saat kaça kadar kapalı?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Seçim günü yaklaşırken, Türkiye'de seçim yasakları ve düzenlemeler gündemde. İşte seçim gününe özel alkol satışı ve diğer yasaklar:

Seçim günü saat 06.00'dan gece 24.00'a kadar alkollü içki satışı yasak olacak. Bu saatler arasında alkollü içki satışı yapılamayacak.

Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında yerleşim yerlerinde kimse silah taşıyamayacak. Seçim günü, güvenliğin sağlanması amacıyla bu yasak uygulanacak.

Seçim günü kahvehane, kıraathane, internet kafe gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak. Seçim günü bu yerlerde faaliyet yapılmayacak.

secim-aa-1775534.jpg

Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek hizmeti verilebilecek. Diğer eğlence faaliyetleri durdurulacak.

Seçim günü saat 18.00'dan sonra düğünler yapılabilecek. Ancak öncesinde bu tür organizasyonlar gerçekleştirilmeyecek.

Saat 18.00 ile 21.00 arasında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçimle ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek.

Saat 21.00'den sonra ise bütün yayınlar serbest olacak. YSK, bu saati daha erkene alabilir. YSK'nın kararlarına göre saat 18.00'a kadar basın ve yayın organlarında seçimler ve sonuçlarıyla ilgili haber tahmini ve yorum yapılması yasak olacak.

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması durumunda, aynı yasaklar 28 Mayıs'ta da uygulanacak. Seçim gününe özel olarak belirlenen bu yasaklar, seçimin düzenli ve huzur içinde geçmesini sağlamak amacıyla getirilmiştir.

İlgili Haberler

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.