Seçim günü sokağa çıkma yasağı olacak mı? 14 Mayıs günü sokağa çıkmak yasak mı?

14 Mayıs seçim gününde vatandaşlık görevini yerine getirmek için sandık başına gidecek vatandaşlar içim , seçim yasakları konusunda gündeme geldi. Peki, seçim günü sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Seçim günü sokağa çıkma yasağı olacak mı? 14 Mayıs günü sokağa çıkmak yasak mı?
Yayınlanma:

SEÇİM GÜNÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için sokağa çıkma yasağı olmayacak. Ancak seçim günü boyunca saat 06.00'dan gece 24.00'a kadar alkollü içki satışı yasaklanacak. Ayrıca yerleşim yerlerinde, Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında kimse silah taşıyamayacak. Seçim günü kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi umumi eğlence yerleri kapalı olacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda sadece yemek servisi yapılacak. Seçim günü saat 18.00'dan sonra düğünler yapılabilir.

secmenler.jpg

SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI NELER?

14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimde, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararlarına göre, oy verme günü boyunca alkollü içki satışı yasak olacak ve bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda sadece yemek verilebilecek. Seçim günü, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar hariç hiç kimse silah taşıyamayacak. Bir sandıkta oy kullanacak seçmen sayısı, il ve ilçelerde 360 ila 380 kişi olacak. Köylerde ise seçmen sayısı 400'ü aşmazsa bir sandıkta oy kullanılabilecek.

298 sayılı Kanunun 79. maddesi uyarınca, oy verme günü boyunca her türlü alkollü içki satışı, verilmesi ve içilmesi yasaklanmıştır. Oy verme süresince bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacak, sadece yemek servisi yapabileceklerdir. Seçim günü, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında kimse silah taşıyamayacak.

sandik.jpg

YSK kararlarına göre, seçim günü saat 18.00'a kadar basın ve yayın organlarında seçimlere ve sonuçlarına ilişkin haber tahmini ve yorum yapılamayacak. Saat 18.00 ile 21.00 arasında, YSK tarafından verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek. Saat 21.00'den sonra ise bütün yayınlar serbest olacak, ancak YSK bu saati daha erkene alabilir. Eğer Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması durumunda, aynı kurallar 28 Mayıs'ta da uygulanacaktır.

İlgili Haberler

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.