Şehit babaya veda

Şırnak'ta, teröristlerce tuzaklanmış el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Sağlık Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Erdi Eker,...

Şehit babaya veda
Yayınlanma:
Güncelleme:

Şırnak'ta, teröristlerce tuzaklanmış el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Sağlık Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Erdi Eker, memleketi Mersin'de son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin eşi Seçil Eker, 4 aylık kızları Defne’yi babasının tabutunun başına getirerek gözyaşı döktü.

Şırnak’ta dün şehit düşen Jandarma Sağlık Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Erdi Eker için Muğdat Camisinde cenaze töreni düzenlendi. Son dönemde ardı ardına gelen şehit haberleriyle yıkılan Mersinliler, 27 yaşındaki Eker’i de son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Çok sayıda vatandaş şehidini asker selamı, sloganlar ve gözyaşlarıyla uğurlarken, düzenlenen törene Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, protokol üyeleri ve askeri erkan katıldı. Şehit Eker’in cenazesi askerlerin omuzlarında camiye taşınırken, şehit astsubayın 1,5 yıllık eşi Seçil Eker de törene kucağında 4 aylık kızı Defne ile geldi. Seçil Eker, tören boyunca sürekli ağlayan Defne’yi susturmak için yoğun çaba harcarken, cenaze namazı öncesinde kızını babasının tabutunun başına getirerek gözyaşı döktü. Yakınlarının ve sağlık görevlilerinin desteğiyle güçlükle ayakta duran şehidin annesi Aynur, babası Hasan ve ablası Ayşe Eker’in gözyaşları ise tören boyunca hiç dinmedi. Mersin İl Müftüsü Ali Melek tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Eker, askerlerin omuzlarında top arabasına taşındı. Protokol üyeleri ile şehidin ailesinin bir süre top arabasının arkasından yürüdüğü törende, şehit astsubayın eşi Seçil Eker ise cenaze aracına kadar tabutun başından ayrılmadı. Seçil Eker, cenaze aracına konulan eşini son yolculuğuna asker selamıyla uğurladı. Jandarma Sağlık Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Erdi Eker, daha sonra Mersin Şehir Mezarlığı içindeki Mersin Şehitliğinde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.