Şehit ve gazilerin mutluluk günü

19 Eylül Gaziler Günü yurdun dört bir yanında düzenlenen törenlerle kutlandı.

Şehit ve gazilerin mutluluk günü
Yayınlanma:
Güncelleme:

19 Eylül Gaziler Günü yurdun dört bir yanında düzenlenen törenlerle kutlandı. Bu anlam gün münasebetiyle gaziler onuruna kendisi de aslen Ankara doğumlu olan ve İçişleri Bakanlığında Hukuk Müşavirliğinin yanı sıra Türkiye’nin çeşitli ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulunan Ekrem İnci aralarında Anadolu Gazetesi yazarlarından Bahattin Demiray’ın da olduğu davetlilere bir yemek verdi.

2018 yılında Mülki İdare Amirleri atama kararnamesi ile İzmir’in Selçuk İlçesi kaymakamlığına atanan Ekrem İnci tarafından Şirince’de, daire amirleri ile siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşları ve halkın katıldığı şehit ve gazi aileleri onuruna yemek düzenlendi. Kaymakam İnci şehit ve gazi ailelerine hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi, “Şehitlik ve gazilik, milletimiz için şereflerin en yücesidir. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir. Malazgirt’ten, Çanakkale’ye, Kurtuluş Savaşından 15 Temmuz destanına kadar kesin olan bir şey var ki; bu milletin evlatları, vatan toprağı söz konusuysa, kahraman ruhlarını Hakka teslim etmekte tereddüt dahi yaşamamaktadır. Bu cennet vatan uğruna cepheden cepheye koşan ve şehit olmayı göze alan gazilerimiz, cesaretin ve fedakârlığın sembolleri, ülkemizin gurur kaynaklarıdır” dedi.

 

Yemeğe katılan Selçuk Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Fahrettin Eren’de yaptığı konuşmada, Kaymakam Ekrem İnci’ye değerli günlerinde kendilerine devletin sıcaklığını hissettirdikleri için şükranlarını dile getirip, tüm katılımcılara kendilerini yalnız bırakmadıkları için ayrı ayrı teşekkür etti.

Anadolu Gazetesi köşe yazarı Bahattin Demiray’da, “Sayın Kaymakamımız Ekrem İnci beyefendi bizleri bu anlamlı organizasyona POLEM Kulübü adına davet etmesi hem bizleri hem de şehit ve gazi ailelerini mutlu etti” dedi. Demiray, “Kaymakamımız Ekrem İnci’nin yapmış olduğu ve Selçuklu vatandaşların böylesi devlet ve milletin menfaati doğrultusundaki çalışmaları ve misafirperverliğini mutlu etmiş ve şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık ve sıhhat dilerim” dedi.

sekrem-inci-1.jpg

Ekrem İnci Kimdir?
02.02.1964 yılında Ankara'da doğdu. 1986 yılında İ.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.1990 yılında Kırıkkale kaymakam adayı, 1991 yılında Çorum-Kargı Kaymakam vekilliği, 1992 yılında Ankara-Sincan Kaymakam Refiki, 1992-1993 yılında 8 ay süre ile İngiltere Brighton şehrinde bilgi görgü artırmak amaçlı staj, 1993-1995 yılları arasında Afyon-İscehisar Kaymakamlığı, 1995-1997 yılları arasında Erzurum-Narman Kaymakamlığı, 1997-2000 yıllarında Siirt Vali Yardımcılığı, 2000-2004 yıllarında Trabzon Çarşıbaşı Kaymakamı, 2004 -2008 Konya-Kadınhanı ilçesi Kaymakamı, 2008-2013 yılları arasında İçişleri Bakanlığında Hukuk Müşaviri, 2013-2018 yıllarında İstanbul-Esenyurt Kaymakamlığı, 01.09.2018 tarihli Mülki İdare Amirleri atama kararnamesi ile İzmir’in Selçuk İlçesi kaymakamlığına atandı. Ekrem inci iyi derecede İngilizce bilmekte olup evli ve dört çocuk babasıdır.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.