Seyyar sandıklar Engelli ve hasta seçmenlerin hizmetinde olacak

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde "seyyar sandık" kurulması hakkındaki kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Engeli veya hastalığı nedeniyle oy kullanmaya gidemeyecek seçmenler için seyyar sandıklar kurulacak.

Seyyar sandıklar Engelli ve hasta seçmenlerin hizmetinde olacak
Yayınlanma:

YSK, seyyar sandık uygulaması ile hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin oy kullanmalarını sağlamak için bir dizi önlem almıştır. Seçmenler, seyyar sandık kurulu talep formu ve sağlık raporu ile bir yakınları aracılığıyla başvuru yaparak seyyar sandıkta oy kullanabilirler. Ancak seyyar sandıkta oy kullanabilenler sadece il ve ilçe merkezlerinde yaşayanlar olacak, köy ve beldelerdeki yatağa bağımlı seçmeler seyyar sandıklara kaydolamayacak.

Görme veya işitme engeli bulunan seçmeler de seyyar sandık kurulu listesine eklenemeyecek, ancak sandıkta azami 25 seçmen oy kullanabilecek. Görme engelliler için oy pusulasına uygun olarak hazırlanacak bir şablon kullanılacak ve görme engelliler, talep etmeleri halinde akrabalarının veya diğer seçmenlerin yardımıyla oy kullanabilecekler.

secmen-secmen.jpg

Felçliler, elleri eksik olanlar veya bedeni engelleri açıkça belli olanlar, sandık çevresinde bulunan akrabalarının veya diğer seçmenlerin yardımıyla oy verebilecekler. Ancak bir seçmen birden fazla engelliye yardım edemeyecek. Sandık kurulu başkan ve üyeleri oy verme kabinine giremeyecek ve oy kullanma sırasında yardım edemeyecekler.

Seyyar Sandık Kurullarının Oluşumu ile Görev ve Yetkilerini Gösterir Genelge ve İl, İlçe ve Geçici İlçe Seçim Kurullarının Görev ve Yetkilerini Gösterir Genelge, Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.