Şiddete uğramış kadınlara Çankaya kucak açtı

Çankaya Belediyesi, aile içinde şiddete maruz kalan ve çocuklu kadınlara dün olduğu gibi bugün de kadınlara kucak açıyor.

Şiddete uğramış kadınlara Çankaya kucak açtı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türk toplumunun kanayan yarası olan kadına şiddet her geçen gün artıyor. Yüz binlerce kadın şiddet görüyor ve yalnızlığa sürükleniyor. Çankaya Belediyesi, aile içinde şiddete maruz kalan ve çocuklu kadınlara dün olduğu gibi bugün de kadınlara kucak açıyor.

252 KADINA DESTEK

Belediye 2019’un ilk yarısında 252 kadına sahip çıktı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, şiddete uğramış kadınlara hukuki ve sosyal destek verdiklerini kaydetti.

DANIŞMA HATTI

Kadınlara verdikleri destek bunlarla da sınırlı değil, Belediye ayrıca toplumsal eşitliğe katkı sağlamak adına haklarını öğrenmek isteyenlere danışmanlık hizmeti de veriyor. Bu doğrultuda, Çankaya Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’ne 458 89 00 / 1154 telefonla ulaşan kadınlara da destek oluyor.

Anneleriyle birlikte evden ayrılmak zorunda kalan 22 çocuğa da kucak açılan sığınma evinde, okula devam eden çocuklarla etüt çalışmaları yapılırken, uzmanlar, okul çağında olmayan çocuklar için hazırlanan oyun odalarında onlarla birlikte zaman geçiriyor.

kadin-siğinma-evi_el-sanatlari-atölyesi(74).jpg

MESLEKİ EĞİTİMLER

Kadın sığınma evine yerleşen insanlara aynı zamanda mesleki eğitim de verdiklerini belirten Taşdelen, şiddetin olmadığı bir yaşam için çalıştıklarını ifade etti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.