Sincan’ı geleceğe taşıyacak projelerimiz var

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan Anadolu Gazetesi’ne konuştu. Başkan Ercan, “Sincan’da alt yapı ve üst yapı anlamında düşündüğümüz birçok çalışmamız var."

Sincan’ı geleceğe taşıyacak projelerimiz var
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL RÖPORTAJ
EYÜP KARA

Ankara Büyükşehir Başkanı Mustafa Tuna’dan boşalan Sincan Belediye Başkanlığına oy çokluğu ile seçilen Murat Ercan göreve geldiği günden bu yana yaptığı başarılı çalışmalarla büyük takdir topluyor. 


ercan-roportaj.jpg

SİNCAN İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Anadolu Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Eyüp Kara’nın sorularını yanıtlayan Başkan Murat Ercan “Sincan Belediye Başkanlığı’na seçildikten sonra vatandaşlarla sürekli iç içe olduklarını, onların sorunları ile yakından ilgilenip bunları çözmek için büyük gayret gösterdiklerini” ifade etti. Ercan, “Gece gündüz demeden Sincan için çalışmaya özen gösteriyoruz. Çünkü Sincanlıların bize olan teveccühüne layık olmak en asli görevimiz” şeklinde konuştu. 
İşte Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’la yaptığımız röportaj.


ercan-roportaj1.jpg

- Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sizi çağırıp, görevi size vermesi sizin için sürpriz oldu mu? Nasıl karşılandınız? Yani beklenen bir durum muydu, sürpriz oldu mu?
-Bu olağanüstü bir süreç zaten. Toplasan 3-5 gün içinde gelişen bir olaylar zinciri. Böyle bir süreci öngörmediğimiz bir süreç olduğu için,  elbette benim için sürpriz tarafları vardı. 

-Seçime kısa bir zaman var. Bu dönemde hangi projelere ağırlık vereceksiniz?
Sincan’ımızı fiziki anlamda geliştirecek alt yapı,  üst yapı konularında birçok projemiz var. Daha önce başlamış ve devam eden başlama aşamasında olan Sincan’ı geleceği taşıyan çok güzel projelerimiz var. Ama benim için en önemlisi belediyecilik dendiği zaman, belediyecilik anlayışımın omurgasını oluşturan kavram sosyal belediyeciliktir. Vatandaşla iç içe olma noktasında her zaman çizginin en üstte olması gerektiğine inanıyorum. Sosyal belediyecilik anlamında, kendini toplumdan soyutlamış hisseden, maddi anlamda sorunu olan, sadece maddi anlamda değil; başka bakımlardan da sosyal anlamda kendini soyutlanmış hisseden, kendini dışarda gören insanlara el uzatmak benim en önemli belediyecilik anlayışımın merkezinde. Bu benim hassas noktam. Bunun dışında kültürel belediyecilik çok önemli, benim açımdan işte gençlerimizin kendimize ait değerlerle milli ve yerli değerlerle yetişmesi, bu anlamda belediye olarak bizim sağlayacağımız katkıların, imkanların ve mevzuatların el verdiği maksimum noktadayız diye düşünüyorum.
-Göreve gelir gelmez vatandaşlarla iç içe olmaya başladınız. Vatandaşın size olan teveccühü nasıl?
Vatandaş Belediye Başkanını yanlarında görünce çok çok mutlu oluyor. “Şehr-i emin” yani bizim eski tabirle söylersek, şehrin emanet edildiği kişidir başkan. Şehrin en ücra köşesine sokağına, mahallesine kadar her yere nüfuz etmesini bilmelidir. Bunun için de vatandaşımızla esnafımızla iç içe olacağız. Sorunları sürekli karşılıklı istişare edeceğiz. Çözüm yollarını birlikte geliştireceğiz. Vatandaşın içinde olmadığı çözüm geliştirmek istemiyoruz. Sadece sorunların aktarılması, tespiti konusunda değil, gereken çözümlerin alınması noktasında da vatandaşlar ile birlikte düşünelim ortak paydayı bulalım ve uygulayalım diye düşünüyorum.
-Orta Anadolu insanı hemşerileriniz sizi yalnız bırakmıyor. Onların desteğini sürekli görüyorsunuz. Bu sizi olumlu yönde etkiliyor mu?
Olumlu olarak bir motivasyon oluyor tabii ki. Böyle bir teveccüh, şahsıma karşı gösterilen bu ilgi şahsım için ayrı bir motivasyon kaynağı oluyor. Aynı zamanda bu ilgiye, bu sevgiye, bu muhabbete layık olmanın gerekliliği konusunda da sorumluluk duygusunu en üstte tutuyor. 

ercan-roportaj2.jpg


-Sincan’da genç nüfus çok yoğun, onlara yönelik ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz? Hangi projeleri hayata geçireceksiniz?
Çok fazla projelerimiz var tabii ki. Gençler beni bilirler. Kendi teşkilatımın gençleri “AK Parti Gençlik Kolları” de çok iyi bilir, yıllardır bizim onlarla kurduğumuz samimiyeti ,sıcak teması ben herhalde başka kimseyle kurmamışımdır. Gençler benim için çok özel. Diğer gençlerde öyle, sadece parti teşkilatını söylemeyeyim. Mahallemde, sokağımda çalışma ortamımdaki gençler benim için her zaman çok özel olmuştur. Az öncede belirttim. Kültürel belediyecilik noktasında gençlerin milli ve manevi değerlerle, yerli bilinçle yetişmesi noktasında ne gerekiyorsa yapılması gerektiğine inanan birisiyim. Gençleri de aynı düzlemde muhatap bireyler olarak görmemiz lazım. Yani yukarıdan dayatıldığı insanlar değil; onlarında çözüm noktasında ne düşündüğünü öğrenerek, birlikte hareket etmek kol kola hareket etmek gerektiğini düşünüyorum. 
- Eski Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın başlatmış olduğu projeler aynen devam ediyor mu? Başkanla istişareleriniz nasıl ve Büyükşehir’in desteğini yakından hissediyor musunuz?
-Elbette. Mustafa Başkanımız bizim medar-ı iftiharımızdır. Sincan’dan Büyükşehir Belediye Başkanı olması bizim gururumuzdur. Sincan açısından da çok büyük bir heyecan ve büyük bir sevinç kaynağı oldu. Başkanımız 8,5 yılda Sincan’da çok büyük işler yaptı ve gitmeden de başlattığı çok önemli projeler var. Elbette bizim vazifelerimizden birisi bu projelerin takip edilmesi, gününde hatta gününden önce yetiştirilip teslim edilmesi. Kurumsal süreklilik bu anlamda çok önemli. Ayrıca şu anda da Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının getirmiş olduğu bir pozitif ayrımcılık beklentisi var. Bu beklenti hem Sincan’da hem de, bende de var açıkçası. Tabii ki başkanımızın Sincan’ı çok iyi bilmesi, sorunlarını çok iyi kavramasından dolayı Sincan’ı boynu bükük bırakmayacağından emin olduğum içinde Sincan’la ilgili bir beklentimiz var. İnşallah  desteğini  zamanı ve yeri geldiği zaman göreceğiz. Zaten Büyükşehir’in Sincan’daki çalışmaları da hız kazanmaya başladı diyerek sözlerini tamamladı.

roportaj-kutu1.jpg
ANKARA’DA EN ÇOK OKUNAN GAZETEYİZ
Sıcak ve samimi sohbet ortamında geçen ziyarette ilk sözü alan İL gazetesi sahibi ve Kırıkkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Çetin şunları söyledi, “Sizi tebrik ediyoruz. Biz 20 yıldır Ankara’dayız. Anadolu Gazetesi’nin yayın hayatını burada devam ettiriyoruz. Gazete olarak gerçekten iyi bir noktadayız. Tüm sivil toplum kuruluşlarına gazetelerimiz ulaşıyor. Gazetemizin çok sayıda abonesi var ve Anadolu Gazetesi’ni bayiler aracılığı ile okuyuculularımıza ulaştırıyor ve haberlerimizi vatandaşlarımızın ayağına kadar götürüyoruz. Kırşehir ve Kırıkkale başta olmak üzere Orta Anadolu illeri bizim ilgi alanımızdır. Burada yaşayan vatandaşlarımızın sesi olup onların sorunlarını dile getiriyoruz. Sizin de üyesi olduğunuz, Sincan’daki sivil toplum kuruluşları ile güzel çalışmalarımız oluyor. Bildiğiniz üzere Sincan nüfusunun ekseri çoğunluğu Orta Anadolu insanından oluşmaktadır. Onlarla istişare edip buradaki Sincanlıların sıkıntılarını ve sorunlarını dile getirip çözüm bulanması için sorunlarını dile getirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINI DESTEKLİYORUZ
Ziyarette Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’da şunları söyledi, “İşlerimin yoğunluğu nedeniyle çoğu zaman sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına yeterince katkı sağlayamıyordum. Ben bir Sincanlı olarak STK kuruluşlarını destekliyorum. Sincanlıların birlikteliğinin artması ve bu farkındalığın daha da yukarı çıkmasını olumlu buluyorum” dedi.
HEDEF KİTLEMİZ ORTA ANADOLU İNSANI
Anadolu Gazetesi Kurucu Sahibi Ali Çetin’de şunları söyledi, “Sayın başkan Sincan’ın nüfusu Orta Anadolu insanından oluşmaktadır. Bizimde Anadolu Gazetesi olarak hedef kitlemiz Orta Anadolu insanıdır. Dolayısıyla Sincan bizim ilgi duyduğumuz önemli ilçelerimizden biridir. Sizin gibi çok değerli bir hemşerimizin bu göreve gelmiş olması bizleri mutlu etti. Yeni görevinizde başarılar diliyor, hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.