STK’lardan Yemen için yardım kampanyası

Memur-Sen ve Hak-İş Konfederasyonu, Yemen'deki insani drama "dur" demek için, İHH, Deniz Feneri, Türk Kızılayı ve AFAD ile birlikte yardım kampanyası başlattı.

STK’lardan Yemen için yardım kampanyası
Yayınlanma:
Güncelleme:

Memur-Sen ve Hak-İş Konfederasyonu, Yemen'deki insani drama "dur" demek için, İHH, Deniz Feneri, Türk Kızılayı ve AFAD ile birlikte, "Yemen İnsanlığı Bekliyor" temasıyla başlattığımız yardım kampanyası ortak basın açıklaması Memur-Sen Genel Merkezinde gerçekleşti. Yardım kampanyasının ilk aşamasında 200 bin TL'lik bir bağış ile başlatıldı. Memur-Sen Konfederasyonu, Hak-İş Konfederasyonu, İHH İnsani Yardım Vakfı, Deniz Feneri, Türk Kızılay ve AFAD, "Yemen İnsanlığı Bekliyor" temasıyla Yemen için bir yardım kampanyası başlattı. İlk aşamada 200 bin TL'lik bir bağışın gerçekleştirildiği kampanyanın açılışı, Memur-Sen Genel Merkezi'nde yapıldı. Kampanyanın açılışında Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve diğer kurumların temsilcileri açıklamalarda bulundu.

 YARDIMA MUHTAÇLAR

Gündemin Yemen olduğunu aktaran Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Yemen'de yaşananın iç çatışma görünümlü büyük bir oyun olduğunu söyledi. Her şeyin insanların gözü önünde olup bittiğine dikkat çeken Ali Yalçın,  "Yemen'le ilgili alt alta rakamlar sıralanıyor. Ancak, acı çeken, zulme maruz kalan, açlıktan ölen, kitlesel katliamların nesnesine indirgenen çoluk çocuk, yaşlı, erkek, kadın hasılı insan için rakamların bir anlamı yoktur. Rakamlar, ancak ‘sonuç üretmeyen soğuk raporları süsler.' Rakamlar, ‘vicdan tutulması yaşanan bir çağda’ ölümleri, katliamları sıradanlaştırır. Ben bütün bu olumsuzluklara rağmen az önce verdiğim rakamları şöyle açayım: 22 milyonluk nüfusun üçte ikisi temel insani ihtiyaçlar noktasında yardıma muhtaç halde. 8 buçuk milyon insan açlık sınırında, 7 milyon ise beslenme koşulları açısından kötü durumda. Yarım milyon çocuk kötü beslenme nedeniyle ağır hastalıkların pençesinde kıvranıyor. Ülkede 10 milyon kişi, sağlık hizmetine erişimin tamamen ortadan kalktığı bölgelerde yaşıyor. Kolera salgını bir milyondan fazla kişiyi etkiledi ve bunlardan iki bin üç yüzü öldü. Birleşmiş Milletler rakamlarına göre Yemen’de her 10 dakikada bir çocuk savaş nedeniyle can veriyor.  Ayrıca bir milyondan fazla kişiyse ülke içinde göçmen durumunda . Evlerini terk etmiş, barınma ihtiyacı içindeler. Binlerce okul eğitim hizmeti vermekten uzak, harap vaziyette. Altyapı büyük oranda çökmüş durumda" ifadelerini kullandı.

BORCUMUZ VAR

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Hak-İş olarak, atasözümüzün gereğini yerine getirmek için sorumluluğumuzu bir kez daha hatırladık. "Karanlığa küfretmektense, bir mum yak, daha iyidir" biz bir şeyler yapmak zorundayız. Konfederasyonumuzun üstlendiği sorumluluk çok önemli, Yemenli kardeşlerimize bir borcumuz var, bunu ödeyeceğiz" dedi.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.