Tanrıverdi: Haklarımızı hala alabilmiş değiliz

Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Hüseyin Tanrıverdi gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu.

Tanrıverdi: Haklarımızı hala alabilmiş değiliz
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, “Veteriner hekim camiasının gecesi gündüzü yok, tatili yok, bunlarla mücadele ederek bu zamana kadar geldi. Çok meşakkatli bir iş yapmalarına rağmen halen bazı haklarımızı elde edebilmiş değiliz” dedi.

Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Hüseyin Tanrıverdi gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu. Sıcak bir tanışma ortamında geçen ziyarette veterinerler odası çalışmaları hakkında gazetemize bilgi veren Başkan Tanrıverdi, veteriner hekimlerin haklarını, sorunlarını ve çözüm önerilerini gazetemiz aracılığıyla siz değerli okuyucularımızla paylaştı.

VETERİNER HEKİMLERİN HER SORUNUYLA İLGİLENİYORUZ

Ankara Veteriner Hekimler Odası çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Hüseyin Tanrıverdi “6-7 Ekim seçimlerinde Ankara Bölgesi Veterinerleri Odası Başkanlığına seçildim. Seçildikten sonra çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Odamız üç ile bağlı bunlar Çankırı, Kırıkkale ve Ankara. Çalışmalarımızdan en önemlisi de veteriner hekimlerin özlük haklarıyla ilgili konular. Veteriner hekimlerin çalışma izinlerini düzenlemek bunlarla ilgili sözleşme yapmak asgari ücretle ilgili sözleşme tarifesini yapmak. Sadece hayvan sağlığı ile ilgili değil insan sağlığı ve çevre sağlığı ile ilgilide önemli çalışmalarımız var. Ahırdan sofraya denilen bir değim vardır. Onun her alanında veteriner hekim sorumluluğu var ve burada da hizmet veriyor” dedi.

VETERİNERLERİN HAKLARI ELLERİNDEN ALINIYOR

Veteriner hekimlerin sorunlarından bahseden Tanrıverdi, “Veteriner hekim camiasında tüm meslektaşlarımız görevini canı gönülden yaparak topluma faydalı olmaya çalışıyor. Gecesi gündüzü yok, tatili yok, bunlarla mücadele ederek bu zamana kadar geldi. Bu durumda da o kadar meşakkatli bir iş yapmalarına rağmen halen daha bazı haklarımız ellerimizden alınıyor. 1949 yılında eski adıyla emekli sandığı bir kanun çıkarılarak yılda iki ay yıpranma payı veriliyordu ama 2006 yılında diğer hekim arkadaşlarımızın anayasa mahkemesine başvurmasından dolayı 2008’te bunu tüm hekimleri kapsaması adına bozuyor. 2018’de torba yasayla bu sefer diş hekimleri, tıp hekimleri bu yasaya giriyor maalesef biz kapsam dışı kalıyoruz. Bu çok hoş bir durum değil. Diğer tıp ve diş hekimleri arkadaşlarımızda emekli olmalarına rağmen maaşlarında 1000-1500 lira iyileştirme yapılırken biz bu hakkı da kazanamadık. İnşallah devlet büyüklerimiz bunu bir düzene sokar” dedi.

E- REÇETE SİSTEMİ ÇOĞU SORUNU BERABERİNDE GETİRDİ

E- Reçetenin getirdiği sorunları anlatan Tanrıverdi “E-reçeteyle ilgili bazı sorunlar var. Bu geçen sene çıkarıldı ve dördüncü sefer değiştirildi. Temeli hiç olmayan temelsiz bir durum.  Sanal ortamda hekimin en doğal hakkı reçete yazmasıdır. Ama hekimin reçete yazması yasaklandı. Belediyede ki sahipsiz hayvanların ilaç ve aşıyı bulamadıkları için sıkıntı olmaya başladı. Yani bu durumu bu sıkıntılı ortamdan alınması lazım. Bunun yapılması sistemi ilaç takip sistemi deniyor. Birde kalıntı izleme ama bunun saç ayağı eksik. Kalıntı izleme sisteminin daha ayrıntılı ve aktif, daha yapıcı olması gerekir. İlaç takip sistemi dediğimiz sistemde firmalar tarafından üretilen ilaçların karekod sistemi getirilmesi takdirde bu çözüm yolu olur. Umarım bu yanlışlıklardan dönülür. Bu konuyla ilgili kişi ve kurumların toplantı yapması lazım. Önemli olan çıkarılan kanun ve yönetmeliğin yapılabilirliği olması lazım” dedi.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.