Taşçıer: Hasanoğlan Köy Enstitüsü hayat bulmalı

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Taşcıer, Köy Enstitülerinin kapatılmasının 67. yıldönümünde yaptığı açıklamada, Hasanoğlan Köy Enstitüsü yerleşkesinde bir üniversitenin kurulması yönündeki talebini yineledi.

Taşçıer: Hasanoğlan Köy Enstitüsü hayat bulmalı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Taşcıer, Köy Enstitülerinin kapatılmasının 67. yıldönümünde yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet devriminin aydınlığını memleketin dört bir köşesine taşıyan enstitülerin yokluğu, ülkemizin de büyük bir fırsatı kaçırmasına sebep oldu.” derken, simgesel bir anlamı olan Hasanoğlan Köy Enstitüsü yerleşkesinde bir üniversitenin kurulması yönündeki talebini yineledi.

“ENSTİTÜLERİN DEĞERİNİ BUGÜNDEN GERİYE BAKINCA DAHA İYİ ANLIYORUZ”

Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nün cumhuriyet devrimi için çok tarihsel bir yer olduğunu vurgulayan Taşcıer, “Başkent merkezinin 35 km ötesinde bulunan Hasanoğlan Köy Enstitüsü Cumhuriyet tarihinde eğitim seferberliğinin simgesi olmuştur. Kısa süre açık kalabilmiş olsa da, Cumhuriyet devriminin çağdaşlaşma ve medeniyete ulaşma hamlesinin en önemli ayaklarından birisi haline gelmiştir. Hasanoğlan Köy Enstitüsü sadece buraya değil, yurt çapındaki diğer Köy Enstitülerine de öğretmen yetiştiren, dönemin aydın kişilerinin ders verdiği, adeta bir kültürel merkez haline gelmiş bir kurumdu.” ifadelerini kullandı. Diğer köy enstitüleri gibi Hasanoğlan enstitüsünün de kapatılmasının Türkiye Cumhuriyeti’nin medeniyet yolunda attığı büyük bir adımı kesintiye uğrattığını belirten Taşcıer, “Bugünden geriye baktığımızda, Köy enstitülerinin ne kadar değerli olduğunu çok daha iyi anlayabiliyoruz. Cumhuriyet devriminin aydınlığını memleketin dört bir köşesine taşıyan enstitülerin yokluğu, ülkemizin de büyük bir fırsatı kaçırmasına sebep oldu.” dedi.

HASANOĞLAN ÜNİVERSİTESİ KURULSUN

“Burayı yeniden gün yüzüne çıkarmayı bir Ankara Milletvekili olarak hem geçmişe hem de geleceğe bir borç biliyorum.” diyen Taşcıer 2019 yılında TBMM’de verdiği kanun teklifini hatırlatarak, “Bünyesinde bilim ve sanat dallarının bulunduğu Hasanoğlan Üniversitesi’nin kurulmasının, simgesel değeri olan köy enstitüsünün bir anlamda hayat bulması için çok önemli olacağını düşünüyorum. Hem Hasanoğlan için hem de Ankara ve aslında Türkiye için buranın yaşaması büyük önem taşıyor. Teklifimin Meclis’te gündeme alınması için bir kez daha çağrıda bulunuyorum.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.