TBMM'de 23 Nisan Milli Egemenlik Konseri düzenlendi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen 23 Nisan Milli Egemenlik Konseri'ni izledi.

TBMM'de 23 Nisan Milli Egemenlik Konseri düzenlendi
Yayınlanma:

Meclis Şeref Kapısı önünde gerçekleştirilen konserde, AK Parti İstanbul Milletvekili ve besteci Yücel Arzen Hacıoğulları tarafından yönetilen Türkiye Yüzyılı Orkestra ve Korosu, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitlerine şiiriyle başladı.

Konserde, Hacıoğulları'nın özel olarak bestelediği "23 Nisan Marşı" dört çocuk solist tarafından ilk kez seslendirildi ve marşın seslendirilmesi sırasında sahnede Filistin atkısı açıldı. Bu etkileyici gösteriye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Konser sonunda TBMM Başkanı Kurtulmuş, Yücel Arzen Hacıoğulları'na çiçek takdim etti.

Konserin ardından, Türk tarihini geçmişten günümüze ışık ve mapping gösterisiyle anlatan bir etkinlik gerçekleştirildi. Yaklaşık 8 dakika süren bu gösteride, 1071'den 2024'e kadar olan dönem, Meclis binasının yüzeyine yansıtılarak izleyicilere sunuldu. Gösteride, millet iradesine vurgu yaparak "Hakimiyetin sahibi millettir" ifadesine yer verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.