TİP Genel Başkanı Erkan Baş kimdir? Ajan tartışması nedir? işte gerçekler

Mustafa Destici'nin iddialarla gündeme getirdiği isim Erkan Baş kimdir? Ajan tartışması nedir? Gerçekliği yansıtıyor mu emrak konusu oldu. İşte detaylar...

TİP Genel Başkanı Erkan Baş kimdir? Ajan tartışması nedir? işte gerçekler
Yayınlanma:

Erkan Baş, 14 Temmuz 1979 tarihinde Batı Berlin'de Yugoslavya göçmeni Boşnak bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası Almanya'ya işçi olarak gidenlerden biriydi, annesi ise bir dönem tekstil işçisi olan bir ev hanımıydı.

Erkan Baş İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi Bölümü'nden mezun oldu. Üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışırken, yemekhane işçilerinin hakları için verdiği mücadele sonucunda görevinden uzaklaştırıldı.

Erkan Baş, 2009 yılında Türkiye Komünist Partisi'nin genel başkanlığına seçildi. 2017 yılında Türkiye İşçi Partisi'ni kurdu ve genel başkanlık görevini üstlendi. 2018 Türkiye genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi ile seçim ittifakı yaptı ve milletvekili seçildi. Ancak daha sonra istifa ederek Türkiye İşçi Partisi'ne geçti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'nin Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş hakkındaki Ajan iddiaları gündem oldu.

NE OLMUŞTU?

Destici dün gece katıldığı bir televizyon programında Baş hakkında “Yugoslavya’da komünist bir rejim vardı. Buradan geçiyorsun Almanya’ya. Tamamen sol örgütler içerisinde, belli ki Alman istihbaratlarının kontrolünde yetiştiriliyorsun, Türkiye’ye gönderiliyorsun” ifadelerine yer verdi.

BAŞ’TAN YANIT GECİKMEDİ

Baş, “Bu şahsı ciddiye almam ama burada mesele ben değilim. Hakaret edilen ülkemizdeki milyonlarca Yugoslavya göçmenidir. Ajan diye itham edilen Almanya’da doğmuş milyonlarca işçi çocuğudur. İşte ırkçılık budur” dedi.

Baş, Yugoslavya göçmeni Boşnak bir ailenin Batı Berlin’de doğan çocuğu olduğunu söyleyerek hem Vikipedi sayfasında hem de kendi yazdığı "Yaşamak İçin Sosyalizm" kitabında yer aldığını ifade etti. Baş, “Irkçılık komploculuktur, ırkçılık sahtekarlıktır. Bu da basit bir örneğidir.” şeklinde konuştu.

TİP’in bir diğer Almanya doğumlu milletvekili Barış Atay da “Geleceğimizi; ülkeyi bu pisliklerin zihniyetinden arındırarak kurtaracağız” diyerek destek oldu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum