Van'dan kara haber: 6 şehit

Van'ın Çaldıran ilçesinde tuzaklanan patlayıcı nedeniyle 6 asker şehit düştü, 2 asker de yaralandı

Van'dan kara haber: 6 şehit
Yayınlanma:
Güncelleme:

Van'ın Çaldıran ilçesi ile Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesi arasında bulunan Tendürek bölgesinde araçların ateşe verilmesinin ardından bölgeye çok sayıda asker sevk edildi.

Ancak yola el yapımı patlayıcı yerleştiren teröristler, saat 17.00 sıralarında zırhlı araç geçerken bombayı uzaktan kumandayla patlattı.

Patlama sonrası 4 askerin şehit düştüğü 4 askerin de yaralandığı duyuruldu. Bir süre sonra şehit sayısı 5'e yükseldi. Acı bilançoyu ise TSK açıkladı: 6 asker şehit, 2 asker yaralı.

TSK AÇIKLADI: 6 ŞEHİT

İşte TSK'dan yapılan o açıklama:

24 Mayıs 2016 Salı günü Van Çaldıran-Ağrı Doğubayazıt karayolununun bölücü terör örgütü mensupları tarafından kesilerek 10 TIR’ın yakılması olayına müdahale etmek maksadıyla saat 17.00’de bölgeye intikal eden zırhlı aracın geçişi esnasında önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu, altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir.

Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı sevk edilmiş, karadan ve havadan takviye birlikler ile teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

 

 

 

Jandarma Astsubay İbrahim Tıraş

Binbaşı Kıvanç Cesur

Jandarma Uzman çavuş Emre Türkmen

Jandarma Uzman Çavuş Serdullah Kaygusuz

Jandarma Uzman Çavuş Murat Sarıgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.