Yıldırım Kaya'dan 23 Nisan kısıtlamasına tepki

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya TBMM’de yaptığı basın toplantısında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yasaklanmasına sert tepki gösterdi.

Yıldırım Kaya'dan 23 Nisan kısıtlamasına tepki
Yayınlanma:
Güncelleme:

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya TBMM’de yaptığı basın toplantısında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yasaklanmasına sert tepki gösterdi.

“Milli Bayramlara alerjisi olan AKP bu kez de pandemiyi bahane ederek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını yasakladı.” diyen Kaya, “Eyy İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, madem pandemi konusunda bu kadar hassassınız, pandemi yasaklarını yerle yeksan eden, Türkiye’yi kızıla boyayan AKP’nin lebalep kongrelerini neden görmediniz? Bakanlarla birlikte lebalep cenazelere niye katıldınız, niye izin verdiniz?” diye sordu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının yasaklanması için haftalar önce, 6 Nisan 2021 tarihli yazı ile karar alan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u da sert dille eleştiren Kaya, “Eyy Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, madem fiziki mesafe koşulları konusunda bu kadar hassassınız, çocuklarımızın sağlığını bu kadar düşünüyorsunuz; neden haftalardır 8. ve 12. sınıf çocuklarımıza yüz yüze sınav ve eğitim işkencesi yapıyorsunuz? Öğretmenlerimizi aşılamadan haftalardır bu sınavlara ve eğitime neden sokuyorsunuz?” dedi.

 Yüz yüze sınavların durdurulması gerektiğini söyleyen Kaya, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a “Tüm öğretmenlerimizi ve eğitim çalışanlarını aşılatın, Milli Eğitim Bakanlığına ek bütçe talep edin; öğrencilerin bilgisayar, tablet, televizyon internet ihtiyaçlarını karşılayın; öğretmen ve öğrencilere interneti ücretsiz yapın; öğretmen açığını kapatın, ivedilikle 100 bin öğretmen atamasını yapın, yüz yüze eğitimin yapılabilmesi için derslik ihtiyacını tamamlayın; inşaatları tamamlanamamış okulların ödeneklerini verip teslim alın; her okula yeterli sayıda bilişim öğretmeni, temizlik ve sağlık personeli atayın, Okulların dezenfektan, maske ve temizlik malzemelerini karşılayın; LGS ve YKS sınav tarihlerini uygun bir tarihe erteleyin…” çağrısı yaptı.

Kaya, “Ancak bunların hiçbiri yapılmıyor! Milli Eğitim Bakanlığı haftalar öncesinden Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını nasıl yasaklarız çabası içine giriyor!” diyerek yasaklara tepki gösterdi.

COVİD MİLLİ BAYRAMLARDA MI BULAŞIYOR

Kaya, “Pandemi milli bayramlar olunca mı bulaşıcı oluyor? Yoksa milli bayram alerjiniz depreşince mi pandemi yasaklarını hatırlıyorsunuz? Milli bayramları yasaklamak için şimdi de pandemiyi mi kalkan olarak kullanıyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

“Ne yaparsanız yapın, hangi yasakları koyarsanız koyun, Mustafa Kemal Atatürk’ün TBMM’nın açılış günü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının kutlanmasına engel olmazsınız.” diyen Kaya, “Bu halk tüm yasaklarınıza rağmen milli bayramlarını en güzel şekilde kutladı, 23 Nisanı da kutlayacaktır, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın? 23 Nisan bizim gönüllerimizde? Balkonlardan, evlerimizin en güzel köşelerinden, kalplerimizin en derinliklerinde kutlayacağız… Milli bayramları yasaklayarak Cumhuriyetle hesaplaşmak isteyenlere, en güzel cevabı vereceğiz!” ifadelerine yer verdi.

TİCARET BAKANI YÜCE DİVANLIKTIR

“Siz milli bayramlarımızı yasaklayacağınıza Türkiye Cumhuriyetinin Bakanlık makamlarını ticari emelleri için kullananlara hak ettiği cezayı verin.” diyen Kaya, “Sayın Erdoğan, Bakanlık makamını kendi şirketine kaynak aktarmak için kullanan eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ı görevden almanız yetmez. Cumhurbaşkanlığı ya da AKP Genel Başkanlığı sıfatıyla derhal suç duyurusunda bulunun. Görevini kötüye kullanan Ruhsar Pekcan Yüce Divanda yargılanmalıdır. Bu çağrımı Cumhuriyet savcılarımız da ihbar kabul etmelidir.” çağrısında bulundu.

whatsapp-image-2021-04-22-at-12.14.png

NUTUK YASAKLAYANLAR EMELLERİNE ULAŞAMAYACAK

Kaya, Mersin Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük eseri #Nutuk'un okullarda dağıtılmasını yasaklama gafletinde bulunduğunu hatırlatarak, “Sen kimsin, bu cesareti kimden alıyorsun? Bu olayın bireysel olmadığını biliyoruz! Bu İlçe Milli Eğrim Müdürünün arkasındaki güçler kim? Bunların da ortaya çıkartılmasını istiyoruz?” dedi.

“Milli Eğitim Bakanlığı bu zatı yöneticilik görevinden aldı. Yöneticilik görevinden alınması doğru olmakla birlikte yeterli değildir.” diyen Kaya, “Nutuk’u yasaklayan bir zihniyete çocuklarımız teslim edilemez. Gerekli soruşturmanın yapılıp, hak ettiği ceza verilerek, bu şahsın okullarımızdan uzaklaştırılması gerekir.” dedi.

“Vatanını satan Vahdettin’in peşinden gidenlere çocuklarımızı emanet etmeyeceğiz” diyen Kaya açıklamasında, “Bir yanda okullarda Nutuk dağıtmalarına izin verilmeyen Ülkü Ocakları; diğer yanda Nutuk’u okullarda yasaklayan Vahdettin’i kendine rehber edinen AKP ile yol yürüyen MHP...” ifadelerini kullandı…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliye de seslenen Kaya, “Eyy Bahçeli siz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yoldan mı yürüyeceksiniz? Yoksa! İstanbul işgal altındayken, vatanını bırakıp İngiliz zırhlısıyla kaçan Vahdettin’in yolundan yürüyenlerle mi birlikte olacaksınız? Vatan satanın mı? Vatan kurtaranın mı yanında olacaksınız? Herkes kararını versin!” diye seslendi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın TBMM’de Yaptığı Basın Toplantısı Metni:

Değerli Basın Emekçileri

Milli Bayramlara alerjisi olan AKP bu kez de pandemiyi bahane ederek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını yasakladı. İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelgeyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi tatil olması dolayısıyla, hafta sonuna özel sokağa çıkma kısıtlamasını 22 Nisan Perşembe günü, saat 19.00'dan başlattı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ 23 NİSANI YASAKLAMA PLANI  

İçişleri Bakanlığı bunu yapar da Milli Eğitim Bakanlığı durur mu? Milli Eğitim Bakanlığı da haftalar öncesinden, 6 Nisan 2021 tarihli yazısı ile çelenk sunma törenlerinin fiziki mesafe koşullarına uygun şekilde asgari düzeyde katılımla gerçekleştirileceğini, çelenk sunma törenleri dışında kişilerin bir araya gelmesine neden olabilecek kutlama programları yapılmayacağını ilan etmiş.

Ey İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, madem pandemi konusunda bu kadar hassassınız, pandemi yasaklarını yerle yeksan eden, Türkiye’yi kızıla boyayan AKP’nin lebalep kongrelerini neden görmediniz? Bakanlarla birlikte lebalep cenazelere niye katıldınız, niye izin verdiniz?

23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının yasaklanması için haftalar önce hazırlık yapan,  Eyy Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, madem fiziki mesafe koşulları konusunda bu kadar hassassınız, çocuklarımızın sağlığını bu kadar düşünüyorsunuz; neden haftalardır 8. ve 12. sınıf çocuklarımıza yüz yüze sınav ve eğitim işkencesi yapıyorsunuz? Öğretmenlerimizi aşılamadan haftalardır bu sınavlara ve eğitime neden sokuyorsunuz? 

Aylardır çağrı yapıyoruz?

  • Yüz yüze sınavları durdurun,
  • Tüm öğretmenlerimizi ve eğitim çalışanlarını aşılatın,
  • Milli Eğitim Bakanlığına ek bütçe talep edin,
  • Öğrencilerin bilgisayar, tablet, televizyon internet ihtiyaçlarını karşılayın,
  • Öğretmen ve öğrencilere interneti ücretsiz yapın,
  • Öğretmen açığını kapatın, ivedilikle 100 bin öğretmen atamasını yapın,
  • Yüz yüze eğitimin yapılabilmesi için derslik ihtiyacını tamamlayın,
  • İnşaatları tamamlanamamış okulların ödeneklerini verip teslim alın,
  • Her okula yeterli sayıda bilişim öğretmeni, temizlik ve sağlık personeli atayın,
  • Okulların dezenfektan, maske ve temizlik malzemelerini karşılayın,
  • LGS ve YKS sınav tarihlerini uygun bir tarihe erteleyin,

Ancak bunların hiçbiri yapılmıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı haftalar öncesinden Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını nasıl yasaklarız çabası içine giriyor!

COVİD MİLLİ BAYRAMLARDA MI BULAŞIYOR

Pandemi milli bayramlar olunca mı bulaşıcı oluyor?

Yoksa milli bayram alerjiniz depreşince mi pandemi yasaklarını hatırlıyorsunuz?

Milli bayramları yasaklamak için şimdi de pandemiyi mi kalkan olarak kullanıyorsunuz?

Ne yaparsanız yapın, hangi yasakları koyarsanız koyun, Mustafa Kemal Atatürk’ün TBMM’nın açılış günü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının kutlanmasına engel olmazsınız.

Bu halk tüm yasaklarınıza rağmen milli bayramlarını en güzel şekilde kutladı, 23 Nisanı da kutlayacaktır, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın?

23 Nisan bizim gönüllerimizde?

Balkonlardan, evlerimizin en güzel köşelerinden, kalplerimizin en derinliklerinde kutlayacağız…

Milli bayramları yasaklayarak Cumhuriyetle hesaplaşmak isteyenlere, en güzel cevabı vereceğiz!

TİCARET BAKANI YÜCE DİVANLIKTIR

Siz milli bayramlarımızı yasaklayacağınıza Türkiye Cumhuriyetinin Bakanlık makamlarını ticari emelleri için kullananlara hak ettiği cezayı verin.

Sayın Erdoğan, Bakanlık makamını kendi şirketine kaynak aktarmak için kullanan eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ı görevden almanız yetmez.

Cumhurbaşkanlığı ya da AKP Genel Başkanlığı sıfatıyla derhal suç duyurusunda bulunun.

Görevini kötüye kullanan Ruhsar Pekcan Yüce Divanda yargılanmalıdır. Bu çağrımı Cumhuriyet savcılarımız da ihbar kabul etmelidir.

Antik Roma’da köleler hırsızlık yaptığında cezası ölümdü.

Özgür Romalılar hırsızlık yaptığında ise malının üç katı ceza olarak ödüyordu.

Siz 21. Yüzyılda,  9. yüzyıldaki Antik Romalıların da gerisine düştünüz?

Çalanın yanına kar kalıyor?

 

 

NUTUK YASAKLAYANLAR EMELLERİNE ULAŞAMAYACAK

Değerli Basın Emekçileri

Mersin Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük eseri #Nutuk'un okullarda dağıtılmasını yasaklama gafletinde bulundu.

Sen kimsin, bu cesareti kimden alıyorsun?

Bu olayın bireysel olmadığını biliyoruz!

Bu İlçe Milli Eğrim Müdürünün arkasındaki güçler kim? Bunların da ortaya çıkartılmasını istiyoruz?

 

Milli Eğitim Bakanlığı bu zatı yöneticilik görevinden aldı. Yöneticilik görevinden alınması doğru olmakla birlikte yeterli değildir. Nutuk’u yasaklayan bir zihniyete çocuklarımız teslim edilemez. Gerekli soruşturmanın yapılıp, hak ettiği ceza verilerek, bu şahsın okullarımızdan uzaklaştırılması gerekir.

Şunu herkes bilsin ki vatanını satan Vahdettin’in peşinden gidenlere çocuklarımızı emanet etmeyeceğiz!

Bir yanda okullarda Nutuk dağıtmalarına izin verilmeyen Ülkü Ocakları; diğer yanda Nutuk’u okullarda yasaklayan Vahdettin’i kendine rehber edinen AKP ile yol yürüyen MHP...

Eyy Bahçeli siz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yoldan mı yürüyeceksiniz?

Yoksa!

İstanbul işgal altındayken, vatanını bırakıp İngiliz zırhlısıyla kaçan Vahdettin’in yolundan yürüyenlerle mi birlikte olacaksınız?

Vatan satanın mı? Vatan kurtaranın mı yanında olacaksınız?

Herkes kararını versin?

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.