Zincir market sayısı 29 bini, AVM sayısı 400'ü geçti

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Halen yapım aşamasında olan AVM’ler ve her ay mantar gibi çoğalan zincir marketler olduğu göz önüne alındığında esnafı korumak kaçınılmazdır" dedi.

Zincir market sayısı 29 bini, AVM sayısı 400'ü geçti
Yayınlanma:
Güncelleme:

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Halen yapım aşamasında olan AVM’ler ve her ay mantar gibi çoğalan zincir marketler olduğu göz önüne alındığında esnafı korumak kaçınılmazdır" dedi. AVM ve zincir marketlerin en büyük 5 ilde esnafı yok etmekte olduğunu vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken “Konfederasyonumuzun basın servisinin itibariyle TESK sicil verilerinden Nisan ayı sonu itibariyle derlediği bilgiler ışığında büyükşehirlerde AVM ve zincir marketlerin esnafı nasıl yok etmeye başladığını görüyoruz.

Hem nüfusları hem de esnaf sayıları bakımından ülke genelinde ilk 3’te yer alan İstanbul, İzmir ve Ankara, bulundukları bölgelerde esnaf - nüfus oranlamasında en az esnafa sahip. Ülkemizdeki toplam AVM ve zincir marketlerin yüzde 50’si nüfusu en fazla olan 5 büyük ilde toplanmış durumda. Ülkemizde en fazla nüfusa ve esnaf sayısına sahip ilk 5 il sırasıyla İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Bursa. Bu 5 büyükşehirdeki esnaf nüfus oranlaması ise sürekli bir gerileme halinde. İl nüfusuna göre esnaf sayısı oranında İstanbul Marmara Bölgesinde sonuncu, ülke genelinde 75. sırada. İzmir Ege Bölge’sinde sonuncu, ülke genelinde 41. Sırada. Ankara İç Anadolu Bölgesinde sonuncu, ülke genelinde 67. Sırada. Bu tezatlık, hızla ve kontrolsüz şekilde çoğalan AVM ve zincir marketlerin esnafı her geçen gün azalttığını gösteriyor” ifadelerinde bulundu. iha

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.